Hjem > H > Hva Menes Med Åpent Kjøp?

Hva menes med åpent kjøp?

Åpent kjøp betyr i utgangspunktet at du gir kundene dine muligheten til å kjøpe produkter og deretter returnere dem innen en viss tid.

Les mer

Tilsvarende, hvordan funker åpent kjøp?

Dersom du vil benytte deg av Åpent Kjøp, er det viktig at du setter deg inn i følgende: Et produkt som returneres må være i samme stand som da det ble kjøpt. Vi må dessverre avvise produkter som bærer preg av utstrakt bruk eller har synlige skader/riper. Produktet må være rengjort. Så, hvor lenge har man åpent kjøp? Forbrukeren har i utgangspunktet angrerett i 14 dager. Dette gjelder ved handel fra alle EØS-land. For tjenester starter fristen å løpe dagen etter at avtalen er inngått, mens fristen ved kjøp av varer løper fra dagen etter at varen er mottatt.

Ta dette i betraktning, har man rett på penger tilbake?

Du kan ikke kreve å få pengene tilbake, men oftest kan du få en tilgodelapp du kan handle for en annen gang. Den kan du bruke i tre år, hvis det ikke står noe annet. Hva betyr ikke åpent kjøp? Ved kjøp i butikk mellom forbruker og næringsdrivende gjelder forbrukerkjøpsloven. Forbrukerkjøpsloven har ingen regler om åpent kjøp. Dette er et gode som butikker står fritt til å tilby kunden. I mange tilfeller betyr åpent kjøp i butikk at en kan levere tilbake varen og få pengene tilbake.

Hva betyr 100 dagers åpent kjøp?

Alle varer, også salgsvarer, kan returneres innen 100 dager. Vi kan kun akseptere retur av ubrukte varer, og anbefaler at sko prøves på et teppe eller annet mykt underlag. Merkelapper må ikke fjernes, og produktene må ikke tilsmusses på noen måte. Hva betyr 50 dagers åpent kjøp? 09 - Returrett i forbindelse med åpent kjøp

Ta med produktet og kvittering til butikk innen 50 dager, så får du enkelt og greit pengene for kjøpet tilbake. Produktet må være uåpnet/ubrukt og ikke ha brutt emballasje.

Kan butikker nekte retur?

Etter kjøpsloven og forbrukerkjøpsloven eksisterer det ingen bytterett om du skulle ombestemme deg eller angre på kjøpet i etterkant. Dette innebærer at butikken ikke er forpliktet til å ta varer i retur, selv om de er ubrukte og i original emballasje. Hva betyr angrefrist? Angrerett er en lovfestet rett for forbruker til ensidig å gå fra avtale om kjøp av vare eller finansiell tjeneste overfor en profesjonell part innen en angitt periode på vanligvis 14 dager, i tilfeller hvor kjøpet inngås på andre måter enn i butikk eller fast utsalgssted.

Deretter, når kan man kreve pengene tilbake?

Klagefristen er to eller fem år. Du har alltid to års klagefrist (reklamasjonstid) når du kjøper noe av en profesjonell selger. For varer som ved vanlig bruk er ment å vare mye lenger, kan du klage i fem år.

By Alfonso Godby

Hvor lenge har Elkjøp åpent kjøp? :: Kan man få pengene tilbake med byttelapp?
Nyttige lenker