Hjem > H > Hva Menes Med En Interessent Stakeholder )?

Hva menes med en interessent stakeholder )?

Hva menes med en interessent (stakeholder)? Interessenter er mennesker eller grupper som har interesse av bedriftens virksomhet, samt de som blir berørt av bedriften og dens virksomhet.

Les mer

Hva er etikk og etiske retningslinjer i en bedrift?

Etiske retningslinjer sier noe om hvilken etisk standard organisasjonen vil ha og hvilke handlinger som ikke aksepteres. Etiske retningslinjer må være tilgjengelig, gjøres kjent og jevnlig benyttes til refleksjon over egen praksis. Formålet er å videreutvikle gode holdninger og god praksis. Hvorfor er samfunnsansvar så viktig? Mye internasjonal forskning viser at samfunnsansvar er et viktig konkurransefortrinn: det er lønnsomt for bedrifter å være bærekraftige og vil være en forutsetning for å lykkes i fremtiden.

Hva er en Konsekvensetiker?

Konsekvensetikk er en gruppe av etiske teorier der en handlings riktighet bestemmes utelukkende av handlingens konsekvenser. Utilitarismen er den mest kjente formen for konsekvensetikk. Denne teorien hevder at en handling er riktig hvis og bare hvis den fører til størst mengde nytte, alle individer tatt i betraktning. Ta dette i betraktning, hva er et etisk perspektiv? Etisk perspektiv, forskerens perspektiv, særlig benyttet innen sosialantropologi for å skille mellom utvikling og bruk av modeller som er basert på en analytikers teoretiske og formelle kategorier, og samfunnsmedlemmenes egen subjektive beskrivelse og forståelse (emisk perspektiv).

Deretter, hvorfor fikk samfunnsansvar csr økt aktualitet på 1990 tallet?

På 1990-tallet ble det obligatorisk å snakke om CSR. Årsaken var den økte liberaliseringen, globaliseringen, miljø og NGO trusselen. Liberaliseringen førte til mindre statlig styring og kontroll og kom som en følge av den økte globaliseringen. EØS og WTO (Verdens handelsorganisasjon) begrenset statens virkemidler. Følgelig, hvorfor er det vigtigt med en interessentanalyse? Hensikten med interessentanalysen er å klarlegge på hvilken måte de enkelte interessentene vil kunne komme til å påvirke eller bli påvirket av prosjektets gjennomføring eller resultater.

Derav, hva menes med the business of business is business?

Gjør kort rede for hva Milton Friedman mener med utrykket «the business of business is business». - Han mente at bedriftenes ansvar var å søke profitt. Milton Friedman hadde kapitalismen i fokus, og mente en bedrift var til for å tilfredsstille dens shareholders, og ikke alle andre. Hva er yrkesetikk eksempel? Eksempel: sykepleie

Det er regler som sier noe generelt om hvordan en skal opptre på en arbeidsplass i ulike samarbeidsforhold, og hvilke holdninger en forventer av den enkelte i yrkesutøvelsen. De yrkesetiske retningslinjene er med på å gi en yrkesgruppe en felles verdimessig plattform og en felles identitet.

Dessuten, hva er etikk i arbeidslivet?

Arbeidslivets etikk er derfor områdeetikken for hvordan arbeidslivet som sådan opptrer og for de situasjoner arbeidslivets ansatte kan komme opp i seg imellom eller overfor andre.

By Bound Merlino

Hva bør etiske retningslinjer inneholde? :: Hvordan slå av restriksjoner iPad?
Nyttige lenker