Hjem > H > Hva Heter De Nye Fylkene Og Hvilke Fylker Er De Satt Sammen Av?

Hva heter de nye fylkene og hvilke fylker er de satt sammen av?

januar 2020: Viken (tidligere Buskerud, Akershus og Østfold), Innlandet (tidligere Oppland og Hedmark), Vestfold og Telemark (tidligere Vestfold og Telemark), Agder (tidligere Vest- og Aust-Agder), Vestland (tidligere Sogn og Fjordane og Hordaland) og Troms og Finnmark (tidligere Troms og Finnmark).

Les mer

Hva heter Oppland nå?

Oppland fylke ble opprettet i 1781 som Christians, senere Kristians Amt. I 1890 ble Sollia kommune overført til Hedmark, og i 1919 ble Kristians amt omdøpt til Opland fylke, fra 1949 Oppland fylke. 1. januar 2020 ble Oppland og Hedmark fylker slått sammen til Innlandet fylke. Hva heter Hedmark nå? Artikkelstart. Hedmark var et norsk fylke. Det ble slått sammen med Oppland i 2020, og ble en del av Innlandet fylke. Sammenslåingen var del av en regionreform som ble vedtatt av Stortinget i 2017.

Hvilken kommune er størst i areal?

Kautokeino er størst med 9.707,42 km². Karasjok kommune er har et areal på 5.453 km² og Porsanger 4.872,7 km². Dagens Kautokeino kommune har god plass til folk. Etter en eventuell sammenslåing vil gigantkommunen ha et areal på 20.033,12 km². Hvor mange kommuner finnes det i Norge 2021? Våren 2017 vedtok Stortinget å redusere antall kommuner i Norge fra 426 til 358. De fleste av sammenslåingene trådte i kraft fra 2020. Kartet viser kommunesammenslåinger og nye kommunenavn.

Man kan også spørre hvilke kommuner er i midt norge?

Disse dekker alle fylkene Trøndelag og Møre og Romsdal. NVE Region Midt dekker derimot Helgeland, Trøndelag og Nordmøre. Statsbygg inkluderer i tillegg til Trøndelagsfylket og Møre og Romsdal også Nordland sør for Bodø og kommunene i Nord-Gudbrandsdal og Nord-Østerdal. Hva er forskjellen mellom en kommune og en fylkeskommune? Som offentlig myndighetsorgan har fylkeskommunen en selvstendig status både i forhold til det statlige statsforvalterembetet og i forhold til kommunene innenfor fylkets grenser. De oppgaver som fylkeskommunene ivaretar er imidlertid i stor grad fastsatt og regulert av statlig lovgivning.

Hvor ligger Lunner kommune?

Lunner er en kommune på Hadeland og i Viken fylke. Før 1. januar 2020 lå kommunen i Oppland fylke. Administrasjonssenteret, Roa, ligger 55 km nord for Oslo, 67 km sør for Gjøvik og 35 km vest for Gardermoen. I hvilket fylke ligger Gran? Gran er en kommune i Innlandet fylke og utgjør den nordlige delen av Hadeland. Kommunen er omgitt av Viken fylke i øst, sør og vest (Hurdal, Nannestad, Lunner, Jevnaker og Ringerike kommuner), grenser i nord til Vestre Toten og Søndre Land.

Også, hvor ligger gran kommune?

Gran er en kommune i Innlandet, rundt sju mil nord for Oslo. Kommunen grenser i nord til Søndre Land og Vestre Toten, i øst til Hurdal og Nannestad, i sør til Lunner og Jevnaker, og i vest til Ringerike. Det er heller ikke langt til Sør-Aurdal og Valdres fra den nordvestre delen av kommunen.

By Xaviera

Hva heter Hordaland fylke nå? :: Hvor høyt ligger Tranby?
Nyttige lenker