Hjem > H > Hvordan Få Tak I Bankid?

Hvordan få tak i BankID?

Slik tar du i bruk BankID-appen

Appen kan lastes ned fra App Store eller Google Play og aktiveres med noen få tastetrykk. Forutsetningene er at du har mobiltelefon med operativsystemene iOS 12, Android 6 eller nyere.

Les mer

Hvordan laste ned BankID-app?

Last ned BankID-appen fra App Store eller Google Play. Du finner appen ved å søke etter "bankid". Når du har lastet ned appen, trenger du ikke å bruke tid på å aktivere den. Også, kan man ha bankid fra flere banker? Du kan få BankID fra alle banker du har et kundeforhold i. Én og samme BankID kan imidlertid brukes på tvers av bankene og andre brukersteder.

Derav, er bankid-app trygt?

BankID med app er ekstra trygt fordi telefonen er beskyttet med en kode og fordi du alltid mottar varsel på mobilen som du må godkjenne. Ikke minst har du telefonen i nærheten. Ikke alle banker tilbyr kundene BankID-app, så sjekk først om din bank er klar før du laster ned. Hvordan gjenåpne BankID? Hvis din BankID er sperret, må du ta kontakt med banken din for å få åpnet den igjen. Ettersom du ikke får logget deg inn i nettbanken uten BankID, må du ta kontakt på telefon eller oppsøke banken. Det finnes ingen måte å åpne en sperret BankID igjen uten hjelp fra banken.

Hvordan installere BankID?

Med din mobil

  1. Logg inn i nettbanken din med BankID e.l.
  2. Aktivér BankID på mobil. I de fleste banker aktiverer du BankID i menyvalget avtaler/BankID. Det tar kun noen minutter og BankID på mobil er klar til bruk med det samme.
Skal BankID på mobil fases ut? Lover mye raskere innlogging med app og ansiktsgjenkjenning. BankID på mobil skal etter hvert erstattes av BankID i app, med nye funksjoner og raskere innlogging. BankID på mobil skal fases ut til fordel for apper med bedre brukervennlighet, forklarer Jan Bjerkved i BankID til NRK.

Hvorfor virker ikke BankID-app?

Ta kontakt med banken din om du trenger hjelp eller trenger nytt personlig passord til BankID med kodebrikke eller app. Hvis du bytter telefon og beholder samme SIM-kort, vil BankID på mobil fungere som før. BankID på mobil følger SIM-kortet og ikke mobiltelefonen. Hvorfor virker ikke BankID på mobil? Får du ikke til å bruke BankID på mobil kan du forsøke følgende: La mobilen være avslått i minst ett minutt, ta ut og inn SIM-kort, og prøv på nytt. Se etter oppdateringer til mobilen. Hvis du finner en tilgjengelig oppdatering, last den ned og slå så telefonen av og på.

Tilsvarende, hvor mange bankid kan man ha?

I utgangspunktet trenger du kun en BankID, da en og samme BankID kan brukes på tvers av bankene og på alle brukersteder. Om du ønsker det kan du imidlertid få en BankID fra alle banker du har kundeforhold i. Mange ønsker i tillegg å ha BankID på mobil for å kunne logge på uten kodebrikke.

By Esbenshade

Hvem har Straksbetaling? :: Hvilke kort støtter Apple Pay?
Nyttige lenker