Hjem > H > Hvem Drifter Internett?

Hvem drifter internett?

Det er ingen som eier internett. Det styres av mange aktører; brukere, teknologer, politikere, investorer, jurister m.m. Men har de like mye å si når noen er sterkere enn andre? Skal internett beholde sin posisjon som et globalt nettverk, må de mangfoldige aktørene bli enige om felles spilleregler.

Les mer

Hvem oppfant internettet og når?

Internett/Oppfinnere Angående dette, hva er internett laget av? Internett er et «nettverk av nettverk» fordi mange lokale nettverk, for eksempel hjemmenettverk, skolenettverk eller bedriftsnettverk, er knyttet sammen til større nettverk som igjen er knyttet sammen til et verdensomspennende nett. Det er dette verdensomspennende nettet vi kaller internett.

Hvem startet internett?

Det teknologiske grunnlaget for internett ble lagt i et prosjekt fra det amerikanske forsvarets forskningsavdeling DARPA (den gang ARPA)i annen halvdel av 1960-årene. Målet var å utvikle et effektivt datatransportnett for tilgang til de store databehandlingsanleggene ved universiteter som DARPA hadde sponset. Derav, hvem laget arpanet? Selv om ARPANET ble finansiert av det amerikanske forsvaret via Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) var det primært et sivilt nettverk.

Hvem bestemmer utviklingen av internett?

Internett styres av brukere, teknologer, politikere, investorer, jurister og flere andre. Men har de like mye å si når noen er sterkere enn andre? Den teknologi-relaterte reguleringen skjer gjennom organisasjonen ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers). Når fikk vi internett i Norge? Mens radioen kom til Norge på 1920-tallet og fjernsynet i 1960 er det ikke mange år siden internett kom. I 1995 la NRK ut sine første nettsider og siden har det nærmest vært en eksplosjon. Både tilbudet og brukerne har økt i et omfang få eller ingen kunne forestille seg bare for kort tid siden.

Derav, når kom bredbånd til norge?

Bredbånd ble kommersielt tilgjengelig i privatmarkedet i Norge rundt 2000. I forhold til dette, når ble internett offentlig? Da Mark Andreesens nettleser Mosaic kom 1993 var racet i gang. Da skjønte alle at dette var fremtiden, og i 1993 ble internett åpnet for alle.

Hva er viktig med internett?

Internett hjelper deg med å finne det du er interessert i. Du kan lese de siste nyhetene, værmeldinger og noen oppskrifter til middag. En annen fordel med Internett er at man kan slappe av med å se filmer, høre på musikk eller kommunisere med sine venner.

By Faxon Rayborn

Hvem leverer fiber der jeg bor? :: Skal vi stille klokka i 2021?
Nyttige lenker