Hjem > E > Er Du Student Når Du Går På Videregående?

Er du student når du går på videregående?

Du er ikke offisielt student, men elev. Men mange steder har med elever, gjerne over 16 år, i studentrabattene sine.

Les mer

Hva regnes som en student?

En student (maskulin og kjønnsnøytral form; studine som lite brukt femininum) er en person som studerer, det vil si får undervisning og tar utdanning, særlig ved en høyere læreanstalt. Begrepet skiller seg fra begrepet elev, som brukes om de som går på skole. Hvem telles som student? En student er en student/elev/lærling over 18 år som deltar i en godkjent utdanning med rett til lån eller stipend fra Lånekassen.

Er jeg en student?

Ein student er ein person som studerer ved ein høgskule eller eit universitet. Hva er forskjellen på elev og student? På moderne norsk brukes ordet vanligvis om barn og unge som mottar undervisning på en skole fra grunnskolenivå opp til videregående skole. Personer som mottar undervisning innen høyere utdannelse på et universitet eller høyskole betegnes derimot ikke som elever, men som studenter.

Ta dette i betraktning, hvor finner man studentbevis?

Last ned studentbevis-appen fra din app-butikk (Leverandør Computas): App Store (iOS), Google Play (Android) eller Windows Store.

  • Åpne appen (krever internettilgang)
  • Velg hvilket lærested du tilhører.
  • Logg inn med vanlig brukernavn og passord utdelt av ditt lærested.
Deretter, hvor gammel er man som student? I Norge er 52 prosent av studentene yngre enn 25, men samtidig er hver fjerde student 30 år eller eldre. Også i de andre nordiske landene er det en stor andel eldre studenter, og i Finland har hele 28 prosent av studentene fylt 30 år.

Så, hva kan man bruke studentkort til?

Det er rabatter du kan bruke i fysiske forretninger som restauranter, tannleger, frisører og mer til. Angående dette, når får man skolebevis? Du får dette av skolen ved skolestart.

Hvem kan bruke studentrabatt?

Hvem kan få studentrabatt? studerer på heltid ved videregående skole, universitet, høgskole, akademi, krigsskolen og tilsvarende læreinstitusjoner som kvalifiserer til støtte gjennom Lånekassen. Norske utenlandsstudenter får også studentrabatt.

By Aunson

Hvordan får man studentbevis? :: Hva er minimum samvær?
Nyttige lenker