Hjem > H > Hva Er Minimum Samvær?

Hva er minimum samvær?

Hvis en forelder skal ha "vanlig samværsrett" gir det rett til å være sammen med barnet en ettermiddag i uken med overnatting, hver annen helg, tre uker i sommerferien og annenhver høst-, jule-, vinter- og påskeferie. "Vanlig samværsrett" passer ikke for alle.

Les mer

Du kan også spørre hva betyr enslig mor?

Hos Nav regnes «enslig forsørger» en som er alene om omsorgen for barn og som ikke har et forhold til den andre av barnets foreldre. Deretter, hvor mye far man som enslig mor? Som alenemor kan du ha rett på overgangsstønad. I dag utgjør full overgangsstønad 13 687 kroner pr måned, før skatt. Du kan få overgangsstønad i maks tre år, men det kan i enkelte tilfeller forlenges ut over tre år. Vi vil anbefale deg å lese mer her om overgangsstønad, og hvordan du søker.

Hvor mye kan man tjene for å få overgangsstønad?

Antall barnMaksimalt beløp per månedMaksimalt beløp per år
1 barn4 250 kroner51 000 kroner
2 barn5 545 kroner66 540 kroner
3 eller flere barn6 284 kroner75 408 kroner
Hva skal overgangsstønad dekke? Stønaden utbetales som et tillegg til overgangsstønad, dersom NAV anser utdanningen som nødvendig for å få eller beholde arbeid. Stønaden skal dekke utgifter til semesteravgift, eksamensgebyr og skolepenger.

Hva skal barnebidrag fra far dekke?

Barnebidrag som er regnet ut av NAV skal for eksempel være med på å dekke utgifter til mat og drikke, klær og sko, helse og hygiene, lek og fritid. I tillegg skal det være med å dekke telefon og internett, møbler og andre husholdsartikler. Husleie, renter av lån, strøm, avgifter er også utgifter som regnes med. Hvor mye er det vanlig å betale i barnebidrag? betalt bidrag

Antall barnInntektsgrense
1 barn305 001 - 476 600 kroner
2 barn305 001 - 545 000 kroner
3 barn eller flere305 001 - 547 200 kroner

Du kan også spørre hva regnes barnebidrag ut fra?

Barnebidrag beregnes ut fra hva det koster å ha barn, begge foreldrenes inntekt og foreldrenes samvær med barna. I utgangspunktet kan foreldre avtale dette privat, uten at det offentlige blandes inn. Man kan også spørre hvor lenge far man småbarnstillegg? Du kan få utvidet barnetrygd når du bor alene med barn under 18 år. Dette er barnetrygd for et barn mer enn du faktisk bor sammen med. Du kan også få småbarnstillegg. Dette er et tillegg til utvidet barnetrygd for enslige forsørgere som har barn mellom 0 og 3 år, og som også mottar full overgangsstønad.

Hvor mye far man i foreldrefradrag?

Fradraget. Du kan trekke fra maksimalt 25.000 for ett barn, og deretter 15.000 kroner for hvert barn utover ett. Maksimalt fradrag for to barn er dermed 40.000 kroner, for tre barn 55.000 kroner. Det er antall barn per 31.12.2021 som bestemmer det maksimale fradraget.

By Cuthburt

Er du student når du går på videregående? :: Når mister man overgangsstønaden?
Nyttige lenker