Hjem > E > Er Det Kvikksølv I Termometer?

Er det kvikksølv i termometer?

Termometere kan inneholde petroleumsdestillater, alkohol eller kvikksølv. Termometer til bad, rom, steking, akvarier eller utendørs bruk inneholder vanligvis petroleumsdestillater, tilsatt farge. Utetermometer som kan måle ekstremt lave temperaturer kan inneholde alkohol.

Les mer

Angående dette, hvordan måle feber på barn?

For å få et nøyaktig mål på temperaturen, anbefales det å måle i endetarmen med et termometer med ”spesialtilpasset” tupp. Det er viktig at barnet er i ro mens man måler temperaturen rektalt. Det er også mulig å måle oralt eller i armhulen, men disse målestedene gir ikke like nøyaktig temperatur som rektalt. Du kan også spørre hvordan fungerer et termometer? Tradisjonelle termometer består av et glassrør med kvikksølv eller farget alkohol i seg. De virker pga termisk ekspansjon, Dvs at materialer, gass eller væsker utvider seg når de blir varme eller trekker seg sammen når de blir avkjølt. Når temperaturen går opp, utvider kvikksølvet/alkoholen seg og stiger opp i røret.

Hvilken Febermåler er best?

I vår test av febertermometere har vi kåret Braun Thermoscan 7 IRT 6520 til best i test. Dette er et veldig brukervennlig febertermometer som ikke bare har et tydelig display, men også en fargeindikator. Det kan dessuten stilles inn for tre forskjellige aldersintervaller, noe som er en veldig smart funksjon. Er Pannetermometer pålitelig? Endetarmsmålingene er de mest pålitelige. Andre metoder som ikke anbefales, er: Pannetermometer er en ny målemetode der kjernetemperaturen beregnes ut fra hudtemperaturen ved tinningpulsåren. Metoden kan i følge studier ikke anbefales.

Man kan også spørre hvorfor brukes kvikksølv i termometre?

Kvikksølvtermometer: Den enkleste typen av termometer er tynne glassrør med en boble nederst. I boblen er det kvikksølv. Når temperaturen går opp, utvider kvikksølvet seg, og stiger oppover røret. Vi kan da lese av temperaturen ved å måle hvor langt opp kvikksølvet kommer. Og et annet spørsmål, hvordan bruke kvikksølv termometer? Vi plasserer termometeret i armhulen: pæren må være midt i armhulen for å kunne måle temperaturverdiene godt. Deretter lar vi armen ligge i fanget uten å bevege den mens vi lar temperaturen øke kvikksølv og sjekke om du har feber.

Også, hvordan måle feber under armen?

Å ta temperaturen under armen er ikke en sikker måte å måle feberen på. Mange barn og voksne kvier seg for å måle temperaturen i baken. Et lettvint alternativ er å legge termometeret i armhulen og legge til en halv grad. Hvor langt inn skal termometeret baby? Man tar litt vaselin på termometerspissen og fører det rolig en og en halv centimeter inn i barnets endetarm. Hvis det er et kvikksølvtermometer så hold termometeret stille i to minutter. Er det et digitalt termometer tar det ca 30 sekunder. Et digitalt termometer gir en liten lyd fra seg når det er ferdig med å måle.

Hvordan måle feber med termometer?

Den sikreste måten å måle kroppstemperatur på er å måle med digitalt termometer i endetarmen. Temperaturen kan også måles i munnen, under armen eller ved bruk av egne termometer for panne eller øre.

By Thisbe Mackey

Når ble landsmål til nynorsk? :: Hva er tredimensjonale former?
Nyttige lenker