Hjem > H > Hvem Er Over Statsforvalteren?

Hvem er over statsforvalteren?

Valgerd Svarstad Haugland (født 1956) ble fylkesmann i Oslo og Akershus i januar 2011. Fra nyttår 2019 ble hun fylkesmann i det sammenslåtte embetet Fylkesmannen i Oslo og Viken. Fra 1. januar 2021 er hun statsforvalter i Oslo og Viken.

Les mer

Hva heter Fylkesmannen i dag?

Fra 2021 endret embetet navn fra fylkesmann til statsforvalter. Embetet het før 1. januar 1919 amtmann eller stiftamtmann. Dessuten, hva heter fylkesmannen nå? Regjeringen har bestemt å endre navn på fylkesmannen. Den nye benevnelsen på embetet er 'statsforvalteren i...' og tittelen på øverste leder blir 'statsforvalter'.

Dessuten, hva er fylkestingets rolle og oppgaver?

Oppgaver. Fylkestinget skal som øverste politiske styringsorgan fatte vedtak om budsjett, plansaker og skatter og avgifter. De siste årene har fylkeskommunene fått redusert sine oppgaver. Hvor mange fylkeskommuner? Det er elleve fylkeskommuner i Norge, inkludert Oslo kommune, som både er primærkommune og fylkeskommune. Den statlige administrasjonen i fylkene er Statsforvalteren, inntil 2021 kalt Fylkesmannen, som utfører forvaltningsoppgaver på vegne av departementene.

Folk spør også hva er den største byen i viken?

Fredrikstad blir den største byen i Viken, men Bærum blir Vikens største kommune basert på innbyggertall. Fylkeshovedsteder blir Oslo (fylkeskommunens hovedadministrasjon), Drammen (fylkeskommunale funksjoner) og Sarpsborg (fylkeskommunale funksjoner). Hva er største innsjø i Norge? Mjøsa renner gjennom hele tre fylker, og er Norges største innsjø. Her finner du 20 fiskearter. Særlig kjent og ettertraktet av sportsfiskere er den storvokste mjøsørreten som kan bli over 15 kg.

Tilsvarende, hva er norges dypeste innsjø?

Hornindalsvatnet i Norge er Europas dypeste innsjø. Den har et areal på 50,5 km2 , er 514 meter dyp og ligger 53 meter over havet. Du kan også spørre hvilket fylke har flest innbyggere? Viken blir befolkningsmessig det største fylket med over 1,2 millioner mennesker. Troms og Finnmark blir det største i areal, men med færrest innbyggere – vel 243.000.

Hvor mange fylker i Norge 2021?

Fra 1.1. 2020 er det 11 fylker i Norge.

By Berke Mcclenon

Hvordan startet mellomnorsk tid? :: Hva er forskjellen på fylke og fylkeskommune?
Nyttige lenker