Hjem > H > Hvilke Selskaper Eier Telenor?

Hvilke selskaper eier Telenor?

Telenor har gjennom sitt datterselskap Telenor Broadcast (som også eier Canal Digital) eierinteresser i Norges Televisjon (NTV) som har ansvaret for utbyggingen av digitalt bakkenett, og også i RiksTV som står for kanaltilbudet på det nye bakkenettet. Begge selskaper eies i samarbeid med NRK og TV 2.

Les mer

Hvor mange land er Telenor i?

Vi har 3400 medarbeidere fordelt på 23 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i åtte land. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Følgelig, når kom telenor til norge?

Televerket
Etablert1969
Opphørt1994
Forgjenger(e)Telegrafverket
Etterfølger(e)Telenor

Deretter, hvor mye eier staten i telenor?

Staten eier i dag 54 prosent av Telenor og i november droppet næringsministeren planene om å selge seg ned til 34 prosent i telegiganten. – Det fremgår av den nye eierskapsmeldingen at vi har valgt å beholde et eierskap på 53,97 prosent i Telenor. Man kan også spørre hvor mange mobilkunder har telenor i norge? Bare i 2021 falt antallet mobilbrukere med Telenor-abonnement med 71.000 - det er nå 2,75 millioner abonnementer fra Telenor i bruk i Norge, færre enn året før og langt færre enn for noen år siden.

Er Telenor privateid?

Telenor ble delprivatisert i 2000, men har fremdeles (per januar 2021) staten som største eier. Så, er telia eid av telenor? Disse er eid av henholdsvis Telenor, Telia og Ice. Telenor sitt mobilnett var Norges første og eneste digitale mobilnett da det ble åpnet i 1993. Telenor var opprinnelig et statlig selskap og hadde monopol på alle teletjenester i Norge til et godt stykke ut på 90-tallet.

Følgelig, hva jobber telenor med?

Telenor leverer robust infrastruktur i verdensklasse, og vi utvikler de smarteste og beste løsningene som sikrer våre kunder sikker og enkel tilgang til den digitale verden. Angående dette, når ble televerket etablert? 36 1994-95). Televerket AS skiftet deretter navn til Telenor AS fra 1.1.1995.

Også, hvem eier teliasonera?

Den svenske og den finske staten eier tilsammen 51 % av aksjene. Andre store eiere er Swedbank og Fjerde AP-fondet. De selskapene TeliaSonera forvalter i Sverige er Telia, mobilselskapet Halebop og nettselskapet Skanova, mens hovedmerkenavnet er Sonera i Finland.

By Moll Gazich

Hvor mye eier staten av Oslo Børs? :: Hva kaller man folk fra Stavanger?
Nyttige lenker