Hjem > H > Hva Var Det Første Språket I Verden?

Hva var det første språket i verden?

Sumerisk var det første kjente verdensspråket i Den gamle verden, som også spredde kileskrift ut over enorme områder.

Les mer

Hva var Ivar Aasen og Knud Knudsen uenige om?

Knud Knudsen og Ivar Aasen var begge enige om at de ville ha vekk det danske skriftspråket, men de var uenige om hvordan. Knudsen hadde liten tro på at Aasens prosjekt ville få gjennomslag. Derfor kalte han Aasens vei for «Bråhastens vei». Hva heter vårt skriftspråk? Moderne norsk / nynorsk

Den språkhistoriske perioden frå 1525 blir kalla moderne norsk eller nynorsk. I denne perioden oppstår både bokmål og nynorsk som skriftspråk, og avløyser dansk som skriftspråk i Noreg.

Hva er et skriftspråk?

Skriftspråk, språk som uttrykkes i skrift; skrevet språk. I vid forstand en skriftform som er felles for flere dialekter og et større geografisk område. Angående dette, er tamilsk det eldste språket i verden? Tamil er et dravidisk språk. Den første formen, proto-tamilsk, utvikla seg trolig fra proto-sørdravidisk omkring det 3. århundre før Kristus, og de første skriftlige bevisene kommer kort tid etter dette. Tamilsk har den eldste ikke-sanskritiserte indiske litteraturen.

Hva er det eldste språket?

Men ser man på hvilke språk som ennå brukes stort sett uforandret, ligger sanskrit godt an til å være eldst. Sanskrit er et gammelt indisk språk som i sin nåværende utgave har rundt 4000 år på baken. Det holdes ved like som religiøst språk og snakkes fortsatt av rundt 6000 personer. Hva var Jamstillingsvedtaket fra 1885? Jamstillingsvedtaket var eit vedtak i Stortinget i 1885 der det vart vedteke å «sidestille det norske Folkesprog» med «det almindelige Skrift- og Bogsprog», det som i dag er skriftspråka nynorsk og bokmål.

Hva er Jamstillingsvedtaket?

Jamstillingsvedtaket slo fast at bokmål og nynorsk er likeverdige målformer som skal være jamstilte skriftspråk i forvaltninga. Det var Ivar Aasen som gjorde grovarbeidet med å utforme det nynorske skriftspråket på attenhundretallet. Grunnlaget var materiale han hadde samlet fra dialektene. Også, hva er fornorskingslinja? Forklar hva fornorskingslinja og målreisingslinja gikk ut på. - Fornorskingslinja: gikk ut på at norske og uttrykk litt etter litt skulle innføres i det danske språket. De mente at dette ville resultere i et norsk skriftspråk etter ei tid. Skulle gradvis omforme dansk til norsk.

Hva argumenterer Aasen for i artikkelen om vårt skriftspråk?

Alt på dette tidspunktet argumenterer han for at grunnlaget for eit norsk skriftspråk burde vere «en Sammenligning af, et Grundlag for» alle dialektane.

By Hamish

Hvem oppfant matte? :: Hvor lenge varte samnorsk?
Nyttige lenker