Hjem > H > Hvem Eier Bomstasjoner?

Hvem eier bomstasjoner?

Betalingen for alle dine bompasseringer administreres av det selskapet som du har avtale med. Dersom du velger ikke å inngå en AutoPASS-avtale, vil dine bompasseringer bli registrert av det bompengeselskapet som eier de bomstasjonene du passerer.

Les mer

Hvem eier AutoPASS?

AutoPASS er et norsk system for elektronisk betaling av bompenger. Det eies av Statens vegvesen. Hvem krever inn bompenger? En AutoPASS-utsteder er et selskap som inngår AutoPASS-avtaler med bilister, leverer bombrikke til kundene sine og krever inn betaling for bompasseringene.

I forhold til dette, hvor mye tjener bompenger?

Hvert år tar staten inn mellom 10 og 15 milliarder kroner i bompenger. NAF-magasinet MOTOR har esimert at vi betalte om lag 13 milliarder i bompenger i 2019. Det er alt for mye, og en urimelig ekstrabeskatning av bilistene. NAF mener at veibygging må finansieres av staten. Deretter, når ble fjellinjen fremtind? I tråd med bompengereformen kan ikke lenger AutoPASS-utstedere eies av et bompengeselskap. Fjellinjen Utsteder ble solgt fra Fjellinjen AS til Fremtind Forsikring AS og byttet navn til Fremtind Service AS 1. desember 2020. I januar 2022 tok vi over Vegfinans og Bompengeselskap Nord sine AutoPASS-kunder.

Hvor mange bomringer er det i Norge?

I Norge var det bompengeinnkreving i 62 bompengeprosjekter i 2021. Det ble innkrevd bompenger ved 332 bomstasjoner og 4 ferjestrekninger. Hva er bomveier? Bompenger er en avgift som betales av fører av kjøretøy (eventuelt gående) som vil bruke en vei, bro, tunnel eller lignende. Tradisjonelt har veiene vært fysisk sperret av en bom etablert for dette formålet, men dagens bompengeanlegg har automatisk innkreving, slik at kjøretøyene slipper å stoppe.

Derav, hvor mye koster bom uten brikke?

Hvis jeg kjører uten bombrikke i en bomstasjon, får jeg gebyr? Nei, du får ikke gebyr. Det ilegges bare når kontrolletatene gjennomfører kontroll. Hvem eier bombrikke? Det er Statens vegvesen som eier AutoPASS–systemet, det vil si den tekniske spesifikasjonen, brikkene og alt utstyret i bompengeanleggene. 2. Du tar ut brikken, men melder ikke fra til bompengeselskapet om salget. Ved passering i automatiske bomstasjoner uten brikke blir det tatt bilde av bilskiltet.

Hvor finner jeg mine bompasseringer?

Hvordan finner du dine bompasseringer på Min side?

  1. Logg inn på Min side.
  2. Klikk på "passeringer" øverst på siden.
  3. Velg ønsket periode og kjøretøy.
  4. Klikk på "Vis passeringer"

By Krantz Nichelson

Hvordan flytte autopassbrikke? :: Hvor finner jeg digitalt servicehefte?
Nyttige lenker