Hjem > H > Hva Heter Det Største Tettstedet På Svalbard?

Hva heter det største tettstedet på Svalbard?

Administrasjonssenteret er Longyearbyen. Den største og viktigste øya er Spitsbergen (37 814 kvadratkilometer); dernest følger (etter størrelse) Nordaustlandet (14 467 kvadratkilometer), Edgeøya (5073 kvadratkilometer) og Barentsøya (1291 kvadratkilometer) samt en rekke mindre øyer.

Les mer

Så, hvorfor eier norge svalbard?

I begynnelsen av det 20. århundre begynte gruvedriften etter kull, noe som førte til at flere samfunn ble etablert på øygruppen. Svalbardtraktaten av 9. februar 1920 anerkjenner norsk suverenitet, og med Svalbardloven av 1925 ble øygruppen en fullstendig del av kongeriket Norge. Er Svalbard norsk territorium? For Svalbard, som del av norsk territorium, og for de omkringliggende havområder, er regelutvikling derimot et anliggende for norske myndigheter, innenfor folkerettens rammer.

Hvem har undertegnet Svalbardtraktaten?

Svalbardtraktaten ble undertegnet 9. februar 1920. Statene som undertegnet traktaten var Norge, USA, Danmark, Frankrike, Italia, Japan, Nederland, Storbritannia og Sverige. Senere har en rekke andre stater tiltrådt traktaten, som i dag har 44 parter. Er Svalbard NATO? Den største krisen var i 1951 da Stortinget besluttet å innlemme Svalbard i Nato.

Man kan også spørre hva er verdens nordligste by?

Hammerfest kaller seg verdens nordligste by. I 1789 fikk nemlig Hammerfest og Vardø bystatus, kjøpstadsrettigheter, av Kong Christian VII av Danmark-Norge. Hvor mange isbjørner er det igjen på Svalbard? Isbjørnen er verdens største, landlevende rovpattedyr, og er først og fremst å finne i arktiske strøk. Verdens isbjørnbestand teller omkring 25 000 dyr, hvorav ca 3000 befinner seg på Svalbard og isen rundt.

Hvor mange grader ligger Longyearbyen?

I Longyearbyen ligger gjennomsnittstemperaturen på 14 minusgrader om vinteren og seks plussgrader om sommeren. Den laveste temperaturen noensinne ble i mars 1986 målt til 46,3 minusgrader. Den høyeste temperaturen som er målt var 21,3 plussgrader i juli 1979. Når ble Svalbard en del av Norge? I 1916 ble Store Norske Spitsbergen Kullkompani grunnlagt. Svalbard var lenge terra nullius, ingenmannsland, men ved Svalbardtraktaten av 9. februar 1920 ble overhøyheten over Svalbard tilkjent Norge.

Og et annet spørsmål, hvor mange nasjonaliteter på svalbard?

Per var det registrert i alt 2 642 bosatte på Svalbard. Av disse bodde 2 195 i de norske bosetningene, og i alt var 42 nasjonaliteter representert. I tillegg til de 2 195 innbyggerne som bodde i de norske bosetningene, var det 439 innbyggere i de russiske.

By Hedve Mattsey

Hva gjør man på Svalbard på sommeren? :: Hvor mye tjener Jesper Mathisen?
Nyttige lenker