Hjem > H > Hvorfor Heter Det Muldvarp?

Hvorfor heter det muldvarp?

Et mer logisk ord hadde vært «muldverperen» eller «muldkasteren». En annen og moderne betydning av ordet muldvarp er «en som undergraver samfunnet ved hemmelig obstruksjon, kanskje som agent for en fremmed makt». Denne betydningen har vi fått fra engelsk, som har hatt den helt fra 1600-tallet.

Les mer

Har vi muldvarp i Norge?

Muldvarpen lever i store deler av Europa og Asia, men ikke i Norge. Den finnes lengst sør i Sverige. Muldvarper spiser insektlarver og snegler, men lever hovedsaklig av meitemark. Hva er en muldvarp? En muldvarp (av engelsk mole, 'muldvarp') er en person som plasseres hos en fiende eller konkurrent for å skaffe (helst intern) informasjon som det ellers ikke er mulig eller svært vanskelig å få tak i. Andre uttrykk er «hemmelig spion» eller informant i en organisasjon, offentlig eller privat.

Hva spiser stjerne muldvarp?

Stjernemoldvarper som lever nær vann finner bare en liten del av føden sin på land. Resten finner den under vann, på bunnen. Da spiser den vannlevende annelider (marker og igler) og insekter. Muslinger, krepsdyr og små fisker utgjøre bare en liten del av føden. Tilsvarende, har muldvarp øyne? Muldvarper har fossoriale preferanser og adapsjon for graving, inkludert kraftige klør på framlabbene. Artene måler 3-22 cm og veier omkring 9–170 g, men størrelsen varierer med arten. Øynene er små og synet lite utviklet.

Derav, hvor lever spissmus i norge?

Spissmusa finst over heile Noreg, medan lappspissmusa berre held til i Troms og Finnmark og taigaspissmusa berre lever i og omkring Østerdalen. Dessuten, finnes spissmus i norge? Sju arter med spissmus lever i Norge; hagespissmus (Crocidura suaveolens), krattspissmus (Sorex araneus), dvergspissmus (S. minutus), knøttspissmus (S. minutissimus), lappspissmus (S. caecutiens), taigaspissmus (S.

Følgelig, hvilke dyr spiser spissmus?

Derfor er det ikke uvanlig å finne døde krattspissmus om høsten. Bortsett fra hos ugler og noen få rovfugler er ikke spissmus så veldig populære hos rovdyr. Dette skyldes muligens den spesielle lukten, spesielt fra kjertlene på kroppssidene. Katter fanger og dreper gjerne spissmus, men spiser dem svært sjelden. Følgelig, hvilke dyr spiser mus? Det kan gå hardt ut over bestanden. Snømusa er et mårdyr, og altså ikke noen mus. Den lever trolig 100 prosent av mus og har det også tøft nå. Røyskatt og mår spiser også mye mus, men har nok i sommer heller gått løs på ekorn og småfugler.

Hva spiser Pygmespissmus?

Pygméspissmusa er hyperaktiv når den leter etter mat, men kan gå i kortvarig dvale med nedsatte kroppsfunksjoner. Den spiser insekter og smådyr og kan overmanne dyr som er like store som den selv.

By Swift Wahlgren

Kan spissmus svømme? :: Hva er det motsatte av morsom?
Nyttige lenker