Hjem > H > Hva Består Tripitaka Av?

Hva består Tripitaka av?

Tripitaka omfatter tre deler:

  • vinaya, regler for munke- og nonneordenen.
  • sutra (sutta på pali), Buddhas prekener og dialoger.
  • abhidharma (abhidamma på pali), den senere systematiske utlegning av læren.

Les mer

Også, hva står i vinaya?

Vinaya utgjør den første av de tre avdelinger i buddhismens samling av hellige skrifter, Tripitaka. Alle reglene og forordningene i vinaya-samlingene tilskrives Buddha selv. Dette er kilden til reglenes autoritet. Derfor ble også regler som må ha blitt til på langt senere tidspunkt tilskrevet Buddha. Angående dette, hva heter de helligste stedene i buddhismen? Et buddhistisk tempel er et kultsted for buddhister, personer som følger buddhismen. De omfatter strukturer kalt vihara, stupa, wat og pagode i forskjellige regioner og språk.

Dessuten, hva er mahayana?

Mahâyâna betyr den store vogna og har som mål å gi så mange mennesker som mulig tilgang til opplysning (Nirvana). Denne retningen oppstod i India omkring det 1. århundre e.Kr., en tid etter Buddhas inntreden til nirvana. Mahâyâna-tilhengerne mener at Buddha underviste i Mahâyâna også. Deretter, hva er den viktigste høytiden i buddhismen og hva markerer de da? Vesak er en buddhistisk festdag til minne om Buddhas fødsel, oppvåkning og død, som ifølge theravada-skolen skal ha skjedd på samme dato. I theravada-land feires denne dagen på fullmånedagen i måneden vaishakha, det vil si i april/mai.

Ta dette i betraktning, hva er de viktigste prinsippene i buddhismen?

Buddhismen skiller seg fra de fleste andre religioner ved at den ikke anerkjenner noen gud, sjel, eller ideen om evig liv. En utbredt myte om buddhismen er at de tror på gjenfødelse. Ikke dermed sagt at ingen buddhister tror på evig liv eller sjelen. I forhold til dette, hva er en buddha? bˈuddha. Sanskrit, "den oppvåknede".

Hva er en samsara?

Samsara er gjenfødelsens verden, den verden som vi lever i, kjennetegnet ved individets uopphørlige fødsel, død og gjenfødsel. Begrepet finnes i religioner med opphav i India. Hvordan kommer man ut av samsara? I buddhismen er samsara et fengsel, der uvitenhet, grådighet og hat binder mennesker fast. Man kan kun bryte ut ved å oppnå nirvana. Det som binder mennesker til dette kretsløpet, og som bestemmer hva som blir din neste gjenfødsel, er karma.

Hvordan er kvinnesynet i buddhismen?

Likestilling og kvinnesyn. I Buddhistiske samfunn blir det ikke sett på en fordel å være kvinne. Men det er ingen enorm bakdel heller. Kvinner og menn blir sett på som omtrent like, menn allikevel har menn visse fordeler kvinnen ikke har.

By Abeu Offermann

Hva heter de hellige skriftene i buddhismen? :: Hvordan få oversikt over inkassosaker?
Nyttige lenker