Hjem > E > Er Det Lov Å Filme Med Drone?

Er det lov å filme med drone?

Etter 1. januar må alle dronepiloter med en drone med kamera eller tyngre enn 250 gram registrere seg. Tidligere skilte man mellom hobbybruk og de som har en næringsbruk av droner. Fra nyttår av må man også registrere dronen sin selv om man bare flyr for gøy.

Les mer

Hvem kan fly droner?

De aller fleste vil havne i åpen kategori, som er for lavrisiko-operasjoner. Her trenger man ikke godkjenning fra Luftfartstilsynet, man kan bare registrere seg på flydrone.no og ta kurs og eksamen der og skaffe seg forsikring. Tilsvarende, hvor mye tjener en dronepilot? Allerede nå får dronepiloter 50 dollar i timen eller over 100.000 dollar (cirka 700.000 kroner) i året hos de store selskapene. Selskaper som Facebook og Amazon girer opp sin dronesatsing, sistnevnte sier de ser for seg varelevering med droner.

Hva koster det å registrere seg som Dronepilot?

Privatpersoner og organisasjoner betaler et årsgebyr for registrering som droneoperatør (220 kroner i 2022). Som pilot i en virksomhet trenger du kun å ta gratis kurs og eksamen. Hvor mye koster drone sertifikat? Du har 60 minutter for å svare på spørsmålene og du må svare korrekt på minst 23 spørsmål. A2-eksamenen koster i 2021 kr. 1400. Nettkurset er gratis.

Hva er RO1?

Forskriften er utarbeidet slik at enkle operasjoner med mindre droner skal kunne skje uten godkjenning fra Luftfartstilsynet. Operatører som skal drive virksomhet som faller inn under kategorien RO1 trenger derfor kun å melde fra til Luftfartstilsynet før oppstart om virksomheten. Tilsvarende, når ble droner oppfunnet? Ingen ringere enn Nikola Tesla oppfant den første dronen i 1898, og det første landet som bygget droner var Israel.

Også, hva er ro2?

RO 2 er virksomhet hvor luftfartøyet

RO 2 gir også rom til å operere EVLOS eller BLOS under 120 meter over bakken eller vannet.
Angående dette, i hvilken underkategori tilhører de tyngste dronene i åpen kategori? I åpen-kategorien kan man fly droner merket fra 0 til 4.

  • C0 er droner under 250 gram og kan flys i underkategori A1.
  • C1 er droner under 900 gram og kan flys i underkategori A1.
  • C2 er droner under 4 kilo og kan flys i underkategori A2 eller A3.
  • C3 og C4 er droner under 25 kilo og kan flys i underkategori A3.

Deretter, hvor er det ikke lov å fly drone?

5 hovedregler

Ikke fly nærmere enn 5 km fra lufthavner med mindre annet er avtalt. Ikke fly høyere enn 120 meter over bakken. Ikke fly over festivaler, militære områder eller sportsarrangementer. Hold en avstand på 150 meter.

By Brad Pele

Hva mente Knud Knudsen om språket? :: Hva stemmer om spesifikk kategori?
Nyttige lenker