Hjem > H > Hvilke Helsetjenester Har Sykehusene Ansvar For?

Hvilke helsetjenester har sykehusene ansvar for?

De regionale helseforetakene ( Helse Nord, Helse Midt-Norge, Helse Vest og Helse Sør-Øst ) har ansvar for tilbudet av spesialisthelsetjenesten (øvre del i figuren) for befolkningen i sin helseregion. De eier også de offentlige sykehusene i regionen.

Les mer

Hvem har ansvar for sykehus i Norge?

Helse- og omsorgsdepartementet har et overordnet ansvar for alle sykehus i Norge, og staten eier de offentlige sykehusene. Sykehusene er organisert i fire regionale helseforetak. Dessuten, hva heter de 19 fylkene i norge?

FylkeAreal km²Innbyggere (2018)
Østfold4182295 420
Akershus4918614 026
Oslo454673 469
Hedmark27 397196 966

Hvor mange landsdeler er det i Norge?

I moderne tid deles Norge inn i landsdelene Nord-Norge, Trøndelag, Vestlandet, Østlandet og Sørlandet. De fire sistnevnte regnes som landsdeler i Sør-Norge. Hva heter de 11 nye fylkene? januar 2020: Viken (tidligere Buskerud, Akershus og Østfold), Innlandet (tidligere Oppland og Hedmark), Vestfold og Telemark (tidligere Vestfold og Telemark), Agder (tidligere Vest- og Aust-Agder), Vestland (tidligere Sogn og Fjordane og Hordaland) og Troms og Finnmark (tidligere Troms og Finnmark).

I forhold til dette, hva heter fylkene i nord norge?

Nord-Norge er fellesnavn for de to nordligste fylkene i Norge: Nordland og Troms og Finnmark. Hva het fylkene før? 1919: Betegnelsene amt og amtsting blir endret til fylke og fylkesting. 1961: Stortinget vedtar en egen lov om fylkeskommuner.

Hvor mange kommuner er det i Norge i dag?

Norge har 356 kommuner. Antallet ble sist endret i 2020, etter at Stortinget våren 2017 vedtok å redusere antall kommuner i Norge fra 426. Hva betyr Hedmark? Navnet Hedmark kommer av norrønt Heiðmǫrk (heidenes skog) og var området mellom Hamar og Elverum. Det er funnet rester av steinalderbosettinger over nesten hele fylket.

Hvilken fylke er Norges sørligste?

Lindesnes er en kommune i Agder, bestående av de tidligere kommunene Lindesnes, Mandal og Marnardal. Lindesnes er Norges sørligste kommune, og administrasjonssenteret Mandal (11 095 innbyggere) er Norges sørligste by.

By Nedry

Hvilken ordklasse tilhører ordet min? :: Hvor mange fylkeskommuner er det i Norge 2020?
Nyttige lenker