Hjem > H > Hvordan Er Gudssynet I Buddhismen?

Hvordan er Gudssynet i buddhismen?

Det finnes guder i buddhismen, men de har ingen skapende eller frelsende makt. Gudene i buddhismen er ikke annet enn levende vesener som på grunn av sin godhet blir gjenfødt som guder. Akkurat som menneskene er de avhengige av Buddhas lære for å nå nirvana.

Les mer

Hva menes med de tre juvelene?

Til juvelene sies en buddhist å ta sin tilflukt, ved å utsi tre ganger:

  • Jeg tar min tilflukt til Buddha. ( - Tilliten til den opplyste)
  • Jeg tar min tilflukt til dharma. ( - Buddhas lære)
  • Jeg tar min tilflukt til sangha. (- fellesskapet til munker og nonner)
Også, hva er det sentrale i buddhismen? Buddha og hans lære (dharma) står sentralt i buddhismen, og utgjør to av buddhismens «tre juveler» (triratna). Buddha vant «oppvåkning», som innebærer en erkjennelse av De fire edle sannheter, og han oppnådde nirvana («utslukning»), som vil si at han ble fri fra all gjenfødelse.

Deretter, hva er de fem leveregler i buddhismen?

Lever med tanke på å få en god gjenfødelse neste liv. Buddha ga råd og veiledning om hvordan leve. 5 LEVEREGLER: • Ikke skade/drepe noe levende • Ikke stjele/ta noe • Ikke være seksuelt utro eller misbruke noen seksuelt • Ikke lyve • Ikke drikke alkohol eller bruke narkotika. Så, hva tror buddhister skjer etter døden? I buddhismen

Læren om gjenfødsel, styrt av forestillingen om moralsk kausalitet, ligger til grunn for forestillingen om en dom etter døden og tilhørende gjenfødsel i gode eller pinefulle tilværelser. Ritualer som kan hjelpe den avdøde til gjenfødsel i et paradis er viktig i tibetansk og østasiatisk buddhisme.

Hva er det hinduer tror på?

Hinduer tror at alle vesener har en udødelig sjel og at den blir gjenfødt i en ny skikkelse når livet tar slutt. Sjelen kan bli gjenfødt på diverse måter, som en rik eller fattig person eller som et dyr eller en plante. Det er Karma-loven som bestemmer hva sjelen blir gjenfødt som. Angående dette, hvilke tre holdninger er det som til sammen utgjør begjæret? Begjæret mennesker følger og drives av på ulike måter. Summen av tre holdninger: Uvitenhet, grådighet og hat.

Hva er en dharma?

Dharma er et sentralt begrep i hinduismen og buddhismen. I buddhismen er dharma Buddhas lære. I hinduismen er begrepet mer mangfoldig. Dharma betyr her det rette, moral, lov eller verdensorden. Dessuten, hva tror de på i buddhismen? Buddhisme kan beskrives som «veien til den grunnleggende forandringen Buddha erfarte», og sentrale elementer er ikkevoldsetikk, meditasjon for selvinnsikt og visdom, som vil si å «utvikle selvinnsikt og derigjennom forståelse av den tilværelsen man er en del av.»

Hvordan er kvinnesynet i buddhismen?

Likestilling og kvinnesyn. I Buddhistiske samfunn blir det ikke sett på en fordel å være kvinne. Men det er ingen enorm bakdel heller. Kvinner og menn blir sett på som omtrent like, menn allikevel har menn visse fordeler kvinnen ikke har.

By Thetes Hebard

Hvor mange fylkeskommuner er det i Norge 2020? :: Hva lever samer av?
Nyttige lenker