Hjem > H > Hvordan Kan Plast Gjenbrukes?

Hvordan kan plast gjenbrukes?

Ved kjemisk gjenvinning brytes plasten ned ved bruk av varme og kondensering til de opprinnelige byggesteinene, slik at du har et produkt som er likt det du får fra et oljeraffineri til produksjon av jomfruelig plast. Denne måten å gjenvinne plast på kan i teorien gjentas i det uendelige.

Les mer

Man kan også spørre hvor blir det av søppelet?

Søppelforbrenningsanlegg omdanner restavfall til elektrisk kraft og fjernvarme. Hit kommer avfallsbilene og tipper årlig 90.000 tonn med restavfall inn i den enorme bunkeren. Derfra går avfallet inn i en gigantovn, som brenner opptil 15 tonn søppel i timen. Temperaturen er minst 850 grader celcius. Hva skjer med søppelet vi kaster? Dette skjer med avfallet: Avfallet går til energigjenvinning og forbrennes på ulike anlegg. Noe av avfallet sendes til Energigjenvinningsetaten i Oslo. Varmen som frigis ved forbrenning brukes til å produsere energi og fjernvarme.

Hva kan vi bruke gjenvunnet plast til?

Plastemballasje. Plastemballasje resirkuleres til nye plastprodukter som blomsterpotter, paller, møbler, sekker, kontorstoler, litt fjernvarme og strøm. Grønt Punkt håndterer all husholdningsplast i Norge. Plasten sendes til anlegg i Europa. Hvordan resirkuleres plast i Norge? All plastemballasje som blir sortert riktig av deg og meg, blir sendt til store sorteringsanlegg hvor de i 2019 sorterte ut 65,7 prosent til materialgjenvinning. Den tredjedelen som ikke ble sortert ut består av forurensninger som matrester eller feilsorteringer, og plast som ikke egner seg til materialgjenvinning.

Du kan også spørre hvor kaster du plast?

Alle plastprodukter, som ofte betegnes som hardplast, skal kastes i restavfallet eller leveres på gjenvinningsstasjon om det er for stort. Hva skjer med søppelet etter at det er hentet av søppelbilen? De blå posene med plast sendes til materialgjenvinning i Tyskland og Sverige. De grønne posene med matavfall sendes til Energigjenvinningsetatens biogassanlegg på Romerike, der det omdannes til biogass og biogjødsel.

Følgelig, hva blir avfallet til?

Restavfallet kan ikke ombrukes eller gjenvinnes til nye materialer. Restavfall sendes til forbrenning med energiutnyttelse, og blir til fjernvarme og strøm. Går til materialgjenvinning, og blir råstoff til nye produkter. Glass- og metallemballasje kan smeltes om nærmest i det uendelige. Så, hva skjer med søppel i oslo? Oslo har verdens største optiske sorteringsanlegg for husholdningsavfall. Her blir grønne poser med matavfall og blå/lilla poser med plast skilt fra restavfall. Matavfallet i de grønne posene blir gjenvunnet til biogass og biogjødsel.

Hva skjer hvis man kaster feil?

Feilsortert avfall kan få store konsekvenser

Ikke bare kan søppelet brenne, men våre arbeidere kan også skade seg. Dette hører hjemme i farlig avfall, sammen med ting som spraykonteinere og lyspærer. Farlig avfall leveres på våre gjenvinningsstasjoner eller i nærbutikken hvis de har mottak for dette.

By Elias Losolla

Hva er miljøfarlig avfall? :: Hvordan forlenge hentetid PostNord?
Nyttige lenker