Hjem > H > Hvem Bor På Grunerløkka?

Hvem bor på Grunerløkka?

Det bor i dag over 61.000 innbyggere i bydelen, noe som ville gjort oss til Norges niende største by, i innbyggertall.

Les mer

Følgelig, hvilken bydel er best å bo i oslo?

Ifølge Oslo kommune bor man best på Ullern, Vestre og Nordre Aker og Nordstrand. De dårligste bydelene å bo i er ifølge samme undersøkelse Grorud, Gamle Oslo og Grünerløkka. Også, hva er spesielt med akerselva? Akerselva er ei cirka 8 kilometer lang elv i Oslo som renner fra Maridalsvannet til Bjørvika. Elva har en stor del av Nordmarka som nedbørfelt. Akerselva har i tidligere perioder båret navnene Frysja og O. Øverst oppe der elva renner ut av sin kilde, Oslos drikkevann, kalles Oset.

Hvorfor var Akerselva viktig for Industri i Oslo?

En vesentlig forutsetning var Akerselva som vannvei og kraftkilde for fløting og sagbruk. Papirfabrikasjon var en del av den tidligste industrivirksomheten langs elven. På Bentse Brug var det opprinnelig kvernbruk, ombygd til Norges første papirfabrikk 1696. Hva regnes som Oslo vest? Den tradisjonelle inndelingen plasserer Gamle Oslo, Grünerløkka, Sagene, Bjerke, Grorud, Stovner, Alna, Østensjø og Søndre Nordstrand i øst. St. Hanshaugen, Frogner, Ullern, Vestre Aker og Nordre Aker regnes som vestkantbydeler.

Hvilken bydel er Smestad?

Ullern, administrativ bydel i Ytre by vest/nord, mellom Lysakerfjorden i sør og grensen mot bydel Vestre Aker i Ullernåsen/Husebyskogen og Sørkedalsveien i nord. I forhold til dette, hvilken bydel tilhører bryn? Bryn er et industristrøk, et boligstrøk og en jernbanestasjon i det østlige Oslo, beliggende i den sørvestligste delen av Alna bydel. Det omfatter også Teisen og Søndre Fjellhus i nord.

Tilsvarende, hvor mange bydeler oslo?

Det er nå 15 bydeler i Oslo (mellom 1988 og 2004 var tallet 25). Bydelene er i stor utstrekning selvstyrte. Marka og Sentrum er inndelt i det samme systemet, men er ikke bydeler med en egen administrasjon. Det finnes også et stort antall strøk uten administrativ status, se Kategori:Strøk i Oslo. Så, hvilken bydel tilhører groruddalen? Artikkelstart. Groruddalen er en fellesbetegnelse for Oslos nordøstre bydeler. Det omfatter omtrent bolig- og industriområdene som avgrenses av Østmarka i øst, Gjelleråsmarka i nord, Lillomarka i vest, og en tenkt linje omtrent fra Bjerke via Økern til Bryn i sør.

Hvor stor er forskjellen i levealder mellom Oslo øst og Oslo vest?

Forventet levealder i Oslo varierer mye mellom bydelene. Størst er forskjellene når det gjelder menn (tabell 1). Forventet levealder for menn er 7-8 år lengre i Vestre Aker og Nordre Aker (Aker-bydelene) enn på Sagene. Mellom Aker-bydelene og Grünerløkka og Gamle Oslo er forskjellen rundt 5-6 år.

By Liscomb

Hva er forskjellen på et resultatbudsjett og likviditetsbudsjett? :: Hvilke bydeler tilhører Oslo øst?
Nyttige lenker