Hjem > H > Hvordan Skrive En Referanse?

Hvordan skrive en referanse?

Referanse i løpende tekst får følgende form:

  1. Én forfatter: (Forfatter, år, sidetall)
  2. To forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  3. Tre forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  4. Fire eller flere forfattere: (Første forfatter et al., år, sidetall)

Les mer

Hvordan referere til en nettside uten forfatter?

Format: [referansenr] Institusjon. «Tittel.» Nettside. Hentet fra: URL (Lastet ned: Lesedato). Hvordan referere til to kilder i samme setning? Dersom du bruker flere kilder i samme setning, kan disse settes i samme parentes dersom du skiller dem med semikolon. Kildene skal stå i alfabetisk rekkefølge. Hvis man viser til flere verk hvor flere forfattere har samme etternavn, bør man bruke initialer for å skille mellom disse.

Når skal man bruke fotnoter?

Fotnoter brukes når noe i teksten skal utdypes eller du skal henvise til en kilde. Når du bruker fotnoter setter du et tall etter teksten det skal refereres til. Selve fotnoten (kildehenvisningen) plasseres enten nederst på siden, i margen eller i slutten av teksten. Hvordan henvise til sekundærkilder? Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden.

Hvordan referere til hefte?

Forfatter, A. A., Forfatter, B. B. & Forfatter, C. C. (Årstall). Artikkeltittel. Tidsskrifttittel, årgang(hefte), sidetall. Hvordan referere til personlig kommunikasjon? Du kan henvise til personlig kommunikasjon i teksten. Du bør inkludere navn og tittel/rolle til samtalepartneren, dato for kommunikasjonen og i hvilken kontekst kommunikasjonen fant sted.

Hva må Kildehenvises?

En kildehenvisning vil si at du gjør det tydelig hvor du har hentet din informasjon fra, og hvilke setninger du har skrevet som inneholder funn eller påstander som andre enn deg selv har kommet frem til. Dessuten, hva er forskjellen mellom primærkilder og sekundærkilder? Innenfor kildekritikk snakker vi gjerne om primærkilder og sekundærkilder. Hvis kilden du henviser til er basert på forfatterens egne tanker og forskning regnes det som en primærkilde. Hvis du velger å henvise til det forfatteren har tolket ut fra en annen kilde vil det regnes som en sekundærkilde.

Derav, hvordan bruke kilde?

HVORDAN BRUKE KILDER

Du skal bare bruke andres materiale som kilder til informasjon om emnet ditt, og til å støtte og illustrere resonnementene dine. Hoveddelen av arbeidet ditt skal i struktur, argumentasjon og innhold være ditt eget.

By Albertina Redepenning

Hva må en strategi inneholde? :: Hvilken type informasjon krever Kildereferanse?
Nyttige lenker