Hjem > H > Hvordan Bli Kvitt Svevestøv?

Hvordan bli kvitt svevestøv?

Hva kan man gjøre for å redusere mengden svevestøv?

  1. Ikke bruk kost: Dette sender støv opp i luften.
  2. Unngå å trekke inn sand, dette kan slipe underlaget og bli til svevestøv.
  3. Godt renhold på høye flater.
  4. Bruk miljøvennlige vaskemidler (for å unngå kjemisk luftforurensning).

Les mer

Hvordan måles luftforurensing?

"Samlet luftforurensning" viser målestasjonene som måler én eller flere av følgende komponenter: fint svevestøv (PM2,5), summen av fint og grovt svevestøv (PM10), nitrogendioksid (NO2), bakkenær ozon (O3) og svoveldioksid (SO2). Hva forurenser vannet? De viktigste typene av forurensning er kloakktilførsler og næringstilførsler fra landbruket (overgjødsling), sur nedbør (forsuring), partikkeltilførsler (nedslamming) og utslipp av metaller og organiske mikroforurensninger (miljøgifter). De ulike typene av forurensninger har forskjellige virkninger.

Hvor kommer svevestøv fra?

De viktigste kildene til partikler (PM10 og PM2,5) er veitrafikk, vedfyring og langtransportert forurensning. Veitrafikk bidrar mest til svevestøvnivåene mange steder, både med veistøv fra dekk- og asfaltslitasje og utslipp av eksos. I flere norske byer og tettsteder bidrar vedfyring mye. Så, hva er massetetthet til luft? Lufttetthet, ρ (gresk: rho), er jordatmosfærens masse per volum. I SI-systemet blir den målt som kilogram luft per kubikkmeter (kg/m³). Tørr luft ved havnivå og med temperatur på 20ºC har en tetthet på omtrent 1,2 kg/m³. Lufttettheten varierer med trykket og temperaturen, som begge minker med høyden.

Hva er en drivhusgass?

Drivhusgasser er gasser i atmosfæren som absorberer langbølget stråling. De viktigste drivhusgassene er vanndamp og karbondioksid (CO2). Drivhusgassene påvirker klimaet på Jorden og fører til at gjennomsnittstemperaturen er 15 grader Celsius, og ikke -18 grader, som den ville vært uten drivhusgassene. Ta dette i betraktning, hva holder atmosfæren på plass? Atmosfæren blir holdt på plass av planetens tyngdekraft. Det vil si at tyngdekraften trekker atmosfæren til seg. Jordas atmosfære består av mest nitrogen og litt mindre oksygen. Andre stoffer som: Argon, vanndamp og karbondioksid er det mye mindre av.

Derav, når kom forurensningsloven?

Forurensningsloven (forkortet forurl) er et miljøpolitisk virkemiddel som brukes for å hindre forurensende utslipp. Den trådte i kraft 1. oktober 1983. Loven setter et generelt forbud mot forurensende utslipp, men åpner for at virksomheter kan søke miljømyndighetene om utslippstillatelse. Følgelig, hva forurenser naturen? Miljøgiftene kommer fra et utall kilder, og hvor farlige de er varierer sterkt. Mange av miljøgiftene kommer som følge av våre dagligliv. Industrien, vedfyring og veitrafikk er viktige kilder til utslipp av flere tungmetaller og organiske miljøgifter.

Også, hva er en miljøgift?

Miljøgifter er stoffer eller stoffgrupper som kan utgjøre en alvorlig trussel mot helse og/eller miljø (NOU 2010:9, 2010). Miljøgifter kan deles i to hovedgrupper: De «klassiske» miljøgiftene som er tungt nedbrytbare (persistente) og oppkonsentreres i mennesker og dyr over tid.

By Jagir Remer

Hva som påvirker språket vårt? :: Hva mener vi med adopsjonsprosessen?
Nyttige lenker