Hjem > H > Hvordan Få Taxilappen?

Hvordan få Taxilappen?

Kontakt legen din og søke om helseattest og få denne godkjent. Så må man søke om kjøreseddel hos politiet (som tidligere). Forskjellen fra tidligere før nytt regelverk, er at man nå får kompetansebevis fra trafikkstasjon, istedenfor kjentmannsprøve bevis fra drosjesentralen.

Les mer

Hva koster det å få kjøreseddel?

Hvis du har yrkessjåførkompetanse for persontransport, trenger du ikke ta drosjesjåføreksamen. Det koster 1090,- kroner å ta drosjesjåføreksamen på en trafikkstasjon. Og et annet spørsmål, hvor får man kjøreseddel? Søknad om førerkort rettes til Statens vegvesen. Søknad om kjøreseddel sender du til politiet der du bor. Når du søker om førerkort for første gang blir søknaden automatisk sendt til politiet for vandelskontroll.

Hva må til for å kjøre buss?

Busslappen kort fortalt

Det er imidlertid noen krav du må oppfylle: Du må ha fylt 24 år og du må inneha førerkort klasse B. I tillegg må du ha god helse - helseattest er et krav. Når du har tatt busslappen, har du lov til å kjøre alle typer busser, det være seg en leddbuss, ringbuss eller turbuss.
Derav, hvilke dokumenter skal føreren ha med under kjøring? Du som skal øvelseskjøre må under kjøring ha med deg øvelseskjøringsbevis enten fysisk eller digitalt, og gyldig legitimasjon. Du skal til enhver tid være egnet til å kjøre bil. Du må for eksempel ikke være ruspåvirket eller syk.

Hvordan bli drosjeeier?

Når du har fått kjøreseddel kan du søke jobb hos en drosjeeier eller en taxisentral. Ulike taxisentral kan i tillegg ha ulike krav til kurs. Dersom du selv ønsker å starte en egen bedrift og eie egen taxi, må du søke om drosjeløyve. Derav, hvordan kan jeg bli taxisjåfør? Opptakskrav

  1. Du må ha fylt 20 år.
  2. Du må ha førerkort.
  3. Du må ha en godkjent helseattest.
  4. Du må ha godkjent vandelsattest for de siste fem årene.
  5. Du må ha bestått kjennskapstest der dette forlanges av politimesteren og taxisentralen.

Hvordan fornye førerkort?

Du kan fornye førerkort og førerkortklasser på en trafikkstasjon eller gjøre det selv på Din side. Det er billigere å fornye førerkort på nett enn ved en trafikkstasjon. Vi sender det nye førerkortet til deg i posten, vanligvis i løpet av to uker. Og et annet spørsmål, hva skal til for å få drosjeløyve? Du må ha et foretak/firma for å søke. Det er daglig leder i foretaket/firmaet som kan søke om drosjeløyver. Et løyve koster 3400 kroner. Hvis foretaket ditt er registrert i et annet fylke, må du kontakte ditt fylke for å få riktig søknadsskjema.

Hvem kan kjøre drosje?

Må være 20 år og ha hatt førerkort i minst to år sammenhengende. Må ha god helse. Må ha god vandel.

By Emogene Parms

Hvor lenge varer kjøreseddel? :: Hvordan skriver man rar på engelsk?
Nyttige lenker