Hjem > H > Har Bedrifter Et Etisk Ansvar?

Har bedrifter et etisk ansvar?

bedrift skal opptre etisk ansvarlig overfor alle sine interessenter: • Overfor kunder ved at en behandler dem med respekt og holder det en lover. Overfor konkurrentene ved ikke å opptre uredelig, men ha en god holdning til «fair play».

Les mer

Tilsvarende, hva er ifølge milton friedmans syn på bedrifters samfunnsansvar riktig?

For femti år siden påsto Milton Friedman i New York Times Magazine at bedriften viser maksimalt samfunnsansvar når den maksimerer profitten. Denne påstanden er blitt sitert over 17.000 ganger, mer enn fire ganger så ofte som hans mest siterte forskningsartikkel i faget pengepolitikk, som han fikk nobelprisen for. Hva menes med the business of business is business? Gjør kort rede for hva Milton Friedman mener med utrykket «the business of business is business». - Han mente at bedriftenes ansvar var å søke profitt. Milton Friedman hadde kapitalismen i fokus, og mente en bedrift var til for å tilfredsstille dens shareholders, og ikke alle andre.

Følgelig, hva er viktig å beskrive med tanke på bedriftens økonomi?

Økonomien i en bedrift er selvfølgelig veldig viktig: uten nok penger kan ikke en bedrift overleve på lengre sikt. Inntektene til virksomheten må forvaltes og investeres på hensiktsmessig måte, slik at pengene vokser og bedriften kan utvikle seg videre i ønsket retning. Hva menes med bunnlinje i et selskap? Bunnlinjen er en bedrifts resultat etter at alle kostnader, skatter og avgifter er trukket fra inntektene. Det er altså en nettoinntekt. Et annet ord for bunnlinje er årsresultat. Grunnen til at den kalles bunnlinjen, er at den står på den nederste linjen i resultatrapporten fra et regnskap.

Hva er trippel bunnlinje?

Har du hørt om den «triple bunnlinjen»? På engelsk defineres den som people, planet, profit. Trippel bunnlinje betyr at man ikke bare skal måle bedriftens resultat på den tradisjonelle måten, altså i avkastning. Fremover må vi også tydeligere hvor bra vår bedrift er for folk og jordklode. Hvor mange bærekraftsmål er det og hvilke tre bolker er de delt inn i? FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å stoppe klimaendringene, utrydde fattigdom og bekjempe ulikhet innen 2030. Ved å se på FNs bærekraftsmål kan vi se hvor mye forskjellig bærekraftig utvikling kan bety. Her finner vi 17 hovedmål og 169 delmål. Disse målene kan deles inn i 3 ulike deler eller bolker.

Så, hva er navigasjonshjulet?

Navigasjonshjulet er en skjematisk fremstilling av ulike beslutningshensyn som består av seks like store deler. Det betyr ikke at de ulike delene alltid bør telle likt. Hva er en god handling ifølge pliktetikken? Hva regnes som en god handling ifølge pliktetikken? Pliktetikk: Riktige handlinger er de som følger gode normer. Du skal si sannheten, du skal ikke stjele, du skal stå for det du har sagt og gjort. Man veier ikke for og imot og tenker ikke på hva som er mest nyttig.

Man kan også spørre hvordan kan man være bærekraftig?

For å skape en bærekraftig utvikling må verden jobbe innen tre områder: klima og miljø, økonomi og sosiale forhold. Dette blir ofte kalt de tre dimensjonene i bærekraftig utvikling, og det er sammenhengen mellom disse tre dimensjonene som avgjør om noe er bærekraftig.

By Neff

Hvorfor har vi standarder? :: Har bedrifter samfunnsansvar?
Nyttige lenker