Hjem > H > Hva Har Fylkeskommunen Ansvar For Innen Helse Og Oppvekst?

Hva har fylkeskommunen ansvar for innen helse og oppvekst?

Fylkeskommunen skal tilby tannhelsetjeneste og hjelpemiddelsentral. I tillegg har helsetilsynet i fylkene ansvar for å føre tilsyn med alle helsetjenester og helsepersonell i fylket. Dette ansvaret har fylkesmannen, og arbeidet ledes av fylkeslegen.

Les mer

Hvilke helsetjenester har sykehusene ansvar for?

De regionale helseforetakene ( Helse Nord, Helse Midt-Norge, Helse Vest og Helse Sør-Øst ) har ansvar for tilbudet av spesialisthelsetjenesten (øvre del i figuren) for befolkningen i sin helseregion. De eier også de offentlige sykehusene i regionen. Angående dette, hvem har ansvar for sykehus i norge? Helse- og omsorgsdepartementet har et overordnet ansvar for alle sykehus i Norge, og staten eier de offentlige sykehusene. Sykehusene er organisert i fire regionale helseforetak.

Hva betyr fylkestingsvalg?

Kommunestyre- og fylkestingsvalg er allmenne valg til kommunestyrer og fylkesting i Norge. Slike politiske valg for alle med stemmerett blir avholdt en mandag (og eventuelt søndagen i forkant) i september hvert fjerde år. Samme dato(er) gjelder for alle kommuner og fylker. Dessuten, hva er den største byen i viken? Fredrikstad blir den største byen i Viken, men Bærum blir Vikens største kommune basert på innbyggertall. Fylkeshovedsteder blir Oslo (fylkeskommunens hovedadministrasjon), Drammen (fylkeskommunale funksjoner) og Sarpsborg (fylkeskommunale funksjoner).

Man kan også spørre hvilke oppgaver staten skal ha ansvar for?

Staten, eller statsforvaltningen, som vi ofte kaller den, har som hovedoppgave å sette i verk det som Stortinget bestemmer, enten det skjer i form av lover, bevilgning av penger eller andre stortingsvedtak. Så, hvilke byer er i viken?

Nr.KommunenavnAntall innbyggere per 1.1.2020
1.Bærum127 731
2.Drammen101 386
3.Asker94 441
4.Lillestrøm85 983

Du kan også spørre hva er en fylkesordfører?

En fylkesrådmann er den øverste administrative sjefen i en fylkeskommune. Fylkesrådmannen har det overordnede ansvaret for å iverksette fylkestingets vedtak og gjennomføre den daglige driften av fylkeskommunen. Den politisk valgte lederen i fylkeskommunen kalles fylkesordfører og er fylkesrådmannens sjef. Derav, hva heter de 19 fylkene i norge?

FylkeAreal km²Innbyggere (2018)
Østfold4182295 420
Akershus4918614 026
Oslo454673 469
Hedmark27 397196 966

Hvor mange landsdeler er det i Norge?

I moderne tid deles Norge inn i landsdelene Nord-Norge, Trøndelag, Vestlandet, Østlandet og Sørlandet. De fire sistnevnte regnes som landsdeler i Sør-Norge.

By Bean Walkner

Hva er best av median og gjennomsnitt? :: Hva gjør fylkestinget?
Nyttige lenker