Hjem > H > Hvorfor Har Vi Standarder?

Hvorfor har vi standarder?

Standarder fremmer faktisk innovasjon! For når alle bruker det samme utgangspunktet, så kan en god idé bli implementert enklere, noe som igjen gjør det enklere å bygge samfunnet vårt på en trygg, sikker, bærekraftig og lønnsom måte.

Les mer

I forhold til dette, hvem lager standarder?

Standardene utarbeides i arbeidsgrupper (Working Group, WG). De tekniske komiteene og arbeidsgruppene består av deltakere fra for eksempel bedrifter, myndigheter, forskning, frivillige organisasjoner, forbrukere og arbeidstakerorganisasjoner. Hva er NS EN ISO? Standard Norge er det norske medlemmet av ISO. Standard Norge har norsk enerett til å godkjenne ISO-standardene som Norsk Standard, NS-ISO Standard, enten på engelsk eller fransk eller i norsk oversettelse.

Også, hva er sant om linje og pakke svitsjing?

Det finnes flere måter å organisere sending og mottak mellom datamaskiner i et nettverk. Vi snakker om å svitsje i nettverket for å koble sammen sender og mottaker, slik at de kan utveksle data mellom en klient og en tjener. Svitsjing i nettverket gjelder for alle lag i lagmodellen. Hva identifiserer IP suffikset? IP-prefikset identifiserer det unike fysiske nettverket (nettverksnummeret) en datamaskin er tilknyttet. IP-suffikset identifiserer en spesifikk datamaskinen på nettverket.

Hvem utarbeider standarder i Norge?

Standard Norge utvikler og forvalter standarder i Norge, og har enerett på å utgi Norsk Standard. Gjennom Standard Online gjør Standard Norge norske, europeiske og internasjonale standarder tilgjengelige og bidrar til at de tas i bruk. Tilsvarende, hva betyr å standardisere? For andre betydninger av ordet: se Standard (pekerside) Standard er en teknisk spesifikasjon som beskriver hvordan ulike objekter skal kunne defineres på en entydig måte, for eksempel mål og vekt, [..]

Hva skjer i Norge med standarder som er godkjente i Europa?

Standarder som er utviklet europeisk eller internasjonalt, kan fastsettes som Norsk Standard med engelsk tekst, eller bli oversatt til norsk. Norge er som medlem av den europeiske standardiseringsorganisasjonen CEN, forpliktet til å implementere alle europeiske standarder og fastsette dem som Norsk Standard. Ta dette i betraktning, hva er norsk standard bygg? NS 3420 er en av de viktigste standardene for bygg- og anleggsnæringen. Den brukes til å utarbeide beskrivelser og mengdelister i forbindelse med konkurransegrunnlag, kalkulasjon av forespørsler og under utførelses- og avviklingsfasen av byggeprosjekter.

Du kan også spørre hva betyr cen når vi snakker om standarder?

CEN – Comité Européen de Normalisation – er den regionale standardiseringsorganisasjonen for Europa med medlemmer fra EU- og EFTA-landene. Standard Norge er norsk medlem. CEN er ansvarlig for å utgi europeiske standarder (EN) som gjennom EØS avtalen også gjelder for Norge.

By Par Rautenstrauch

Hvorfor ISO sertifisere seg? :: Har bedrifter et etisk ansvar?
Nyttige lenker