Hjem > H > Hva Betyr Det Å Gjenvinne?

Hva betyr det å gjenvinne?

Gjenvinning, å bruke stoffer fra avfall og restprodukter på nytt. Begrepet brukes som fellesbetegnelse for forberedelse til ombruk, materialgjenvinning og forbrenning med energiutnyttelse (energigjenvinning).

Les mer

Og et annet spørsmål, hva mener vi med resirkulering?

Resirkulering betyr at vi sorterer kasserte produkter og emballasje og samler de forskjellige avfallstypene hver for seg som for eksempel plast, glass, metall og drikkekartonger. Så, hva betyr avfallsreduksjon? Avfallsreduksjon eller avfallsforebygging er å redusere mengden avfall som produseres og er det øverste nivået i avfallshierarkiet.

Hva betyr å kildesortere?

Å kildesortere betyr å sortere avfallet så nærme kilden som mulig, altså før de ulike avfallstypene blir blandet sammen i søppelbøtta. Slik får vi skilt de materialene som kan gjenvinnes fra det avfallet som skal gå til forbrenning og bli fjernvarme. Også, hvor mye resirkulerer vi? Mens 8,6 prosent av verdens ressurser finner veien tilbake i ny produksjon, er ressursbruken i Norge helt nede på 2,4 prosent. De beste landene i verden ligger til sammenlikning på over 20 prosent – Nederland ligger for eksempel på 24,5 prosent sirkularitet.

Så, hva er energiutnyttelse?

Energiutnyttelse er å utnytte energien i avfall som brennes. Energien brukes til produksjon av strøm og varme. Hva er poenget med resirkulering? Sortering, eller resirkulering, handler om at vi tar vare på materialene i avfallet og bruker de som råvarer til å lage nye produkter. Bruker vi materialene på nytt, begrenser vi uttaket av nye naturressurser og gir naturressursene som allerede er tatt ut lenger levetid.

Angående dette, hva skjer med søppelet vi kaster?

Dette skjer med avfallet: Avfallet går til energigjenvinning og forbrennes på ulike anlegg. Noe av avfallet sendes til Energigjenvinningsetaten i Oslo. Varmen som frigis ved forbrenning brukes til å produsere energi og fjernvarme. Dessuten, hva skjer hvis man ikke resirkulerer? Feilsortert avfall kan få store konsekvenser

Det oppstår ofte branner i avfallet fordi batterier kan være potente. Ikke bare kan søppelet brenne, men våre arbeidere kan også skade seg. Dette hører hjemme i farlig avfall, sammen med ting som spraykonteinere og lyspærer.

Hva er lineær økonomi?

I en lineær økonomi hentes ressurser ut og foredles til produkter som brukes til de er ødelagte og blir til søppel. Avfallsbransjen har vokst frem som et svar på behovet for å kvitte seg med disse produktene.

By Steffin Valenzula

Hvorfor er det viktig å sortere søppel? :: Hvem setter markedsverdi?
Nyttige lenker