Hjem > H > Hva Er Spesielt Med Bergensdialekten?

Hva er spesielt med bergensdialekten?

Hovedtrekkene som alle undergruppene har felles, er: To tonem, mens dialektene rundt Bergen bare har ett. Bergensk er e-mål, mens dialektene rundt alle er a-mål (bergensk: å stupe, å grave, å hente ↔ dialektene rundt: å stupa, å grava, å henta).

Les mer

Hva betyr Slitan?

Er et utrykk som brukes for å beskrive "gratulerer med det nye". Man sier for eksempel "slitan med ny genser", for å anerkjenne at man liker den nye genseren til en person. Og et annet spørsmål, hva er bergen kjent for? Bergen er Vestlandets hovedstad, sentrum for verdens fremste havregion, har Norges høyeste tetthet av næringsklynger og er en populær turistdestinasjon.

Deretter, hva er en kjuagutt?

En kjuagutt eller tjuagutt en benevnelse på bergenske unggutter eller gategutter. Ta dette i betraktning, når regnes man som mann? Overgangen fra barn til voksen skjer under puberteten, vanligvis fra 12-14-årsalderen, selv om en juridisk ikke regnes som voksen før en fyller 18 år. Synet på når gutter kan regnes som menn varierer likevel mye i forskjellige kulturer.

Ta dette i betraktning, hva betyr glose?

Glose er et enkelt ord som trenger en forklaring, oftest i en tekst som blir brukt til undervisning i et fremmed språk. Hvor kommer Belite seg fra? Stammer fra norrønt

Han forklarer at uttrykket «belite seg» opprinnelig kommer fra vikingtiden og det norrøne språket. – Ordet «hlita» i det norrøne vokabularet betyr å være tilfreds med, fornøyd med eller nøye seg med noe, forteller Akselberg. I det moderne språket betyr «belite seg» at man godtar noe.

Så, hva er en humlepung?

En "Humlepung" bruker man for å tilsette humle i øl. Både for smak, aroma og konservering. Det er rett og slett en liten tøypose for å ha humleplantene oppi, slik at man får ut godsakene, men enkelt kan fjerne de utvaskede planterestene, man ikke har behov for i ølet. Angående dette, hva er daier? Brystene, bysten eller «puppene» er to fremhvelvninger på kvinnens overkropp som inneholder melkekjertlene, og som nyfødte barn kan drikke morsmelk av.

Hva er tidig?

«Tidig» regner vi som et ekte bergensk uttrykk, og det dekker adjektiv som rask, kjekk, hyggelig, opplagt, snodig, artig, morsom osv. Ordet kommer av norrønt «tidr» (med stungen d) - tid.

By Darleen

Hvilken sang er dette iPhone? :: Hva er typisk bergenser?
Nyttige lenker