Hjem > E > Er Svalbard Nato?

Er Svalbard NATO?

Den største krisen var i 1951 da Stortinget besluttet å innlemme Svalbard i Nato.

Les mer

Også, hvorfor ble pyramiden forlatt?

I 1998 ble Pyramiden forlatt. Grunnen var den dårlige økonomiske situasjonen i Russland på 1990-tallet, mangel på politisk støtte, forsvinnende kullagre, og siste dråpe var den katastrofale flystyrten på Operafjellet i 1996, da 141 russere på vei til Barentsburg (via Longyearbyen) mistet livet. Hva heter Svalbard på engelsk? På norsk er området kjent som Svalbard, mens stedsnavnet som er mest kjent på engelsk og tysk er Spitsbergen.

Ta dette i betraktning, hvorfor heter det longyearbyen?

Longyearbyen er oppkalt etter amerikaneren John Munro Longyear som kjøpte norske kullfelt vest for Adventfjorden i 1904. To år senere ble det første huset bygd av American Arctic Coal Company på stedet som fikk navnet Longyear City. Hva er billig å kjøpe på Svalbard? En snusboks på Svalbard koster 26 kroner., I Norge kan den samme boksen koste opp mot 80 kroner. Svalbardbutikken er eneste dagligvarebutikk i Longyearbyen. Bensinen på Svalbard er også unntatt avgifter, og dermed mye billigere enn på fastlandet. Her koster blyfri 95 under åtte kroner.

Hvor mye skatt betaler man på Svalbard?

Skatt til Svalbard trekkes med 8,0 pst. av lønn, pensjon mv. inntil 12 ganger folketrygdens grunnbeløp, og med 22,0 pst. av overskytende beløp. Hvor mye tjener man på Svalbard? Lav skatt. Innbyggerne betaler bare snaut 16 prosent i skatt så lenge inntekten er under cirka 800.000 kroner. Mork har selv vært på øygruppa i 31 år, og opplever at stadig flere stifter familie der oppe. — Folk trives på Svalbard, det tror jeg at jeg kan si ganske greit.

Følgelig, hvor mange grader nord ligger longyearbyen?

Svalbard ligger i en arktisk klimasone med Longyearbyen kun 12 grader fra Nordpolen, og er en helt spesiell del av Norge. Øygruppen er blant de nordligste landområdene i verden, og fordi den er så avsides, har området vært lite påvirket av mennesker. Derav, hva gjør man på svalbard på sommeren? Opplev magiske Svalbard – 4 aktiviteter du kan gjøre om sommeren!

  1. Surrealistisk opplevelse med midnattssol.
  2. Besøk Sovjets forlatte gruveby – båt- eller katamaranutflukt til Pyramiden.
  3. Se fantastisk utsikt på hundesledetur.
  4. Padle kajakk i Adventsfjorden.

Hvorfor er det ikke avgifter på Svalbard?

Det er flere årsaker til at prisnivået på Svalbard fortsatt ligger noe under fastlandsnivået. Hovedårsaken er at Svalbard er et toll- og avgiftsfritt område. Spesielt for varer som alkohol, tobakk, transportmidler og drivstoff fører dette til store prisforskjeller. Mange nyter også godt av subsidierte husleier.

By Yuria

Hva skal til for å studere i USA? :: Hvordan ble Svalbard norsk?
Nyttige lenker