Hjem > H > Hva Er Definisjonen På Utlending?

Hva er definisjonen på utlending?

En utlending er per definisjon enhver som ikke er norsk statsborger. Utlendinger​ som har krav på beskyttelse, har en rekke rettigheter etter norsk rett, alminnelig folkerett og internasjonale avtaler som Norge er bundet av.

Les mer

I forhold til dette, hvor kommer opprinnelig nordmenn fra?

Andre har funnet at nordmenn er nærmest beslektet med svensker, dansker, tyskere og nederlendere. DNA-studier har vist at befolkning i Skandinavia inkludert Norge i liten grad stammer fra de første jeger-sanker-folkene som kom til området etter istiden. Angående dette, er man norsk statsborger hvis man er født i norge? I Norge er det ikke slik at alle som er født i landet automatisk blir norske statsborgere. Barn som blir født i Norge, men har to foreldre som er utenlandske statsborgere, blir ikke norske statsborgere når de blir født.

Dessuten, er norsk en etnisitet?

Når begrepet etnisk norsk brukes om noen av innbyggerne i Norge, pekes flertallsbefolkningen ut som en etnisk gruppe til forskjell fra andre grupper blant norske statsborgere. Hvem som faller innenfor og utenfor kategorien etnisk norsk er ofte uavklart eller omdiskutert. Derav, hva er etnisitet på norsk? Etnisitet betegner felles særtrekk ved en gruppe mennesker som identifiserer gruppen som et folk. Fellestrekkene gir seg uttrykk i språk, kultur, musikk, verdier, kunst, praksis, litteratur, familieliv, religion, ritualer, mat, navneskikker, offentlig liv og materiell kultur.

Og et annet spørsmål, hva ligger i begrepet etnisk rensing?

omtaler planlagt og overlagt fjerning av personer. Disse personene er fra en bestemt etnisk gruppe, som oppholder seg på et bestemt territorium. Etnisk rensing finner sted ved bruk av makt eller trusler om bruk av makt. Hva er etnisk lappeteppe? Sentral-Asia har vært møtested og kollisjonsområde for kulturer og folk gjennom tusener av år. Resultatet er et etnisk lappeteppe like sammensatt og innfløkt som et persisk teppe fra Yazd eller en mosaikk fra Samarkand. Kartene her viser i grove trekk hvordan de ulike folkegruppene fordeler seg.

Dessuten, hva er etnisk tilhørighet?

Etnisitetsbegrepet kobler sammen hudfarge og kulturelle verdier. Etnisitet er et ullent begrep. Som vi vet så sluttet man å snakke om menneskeraser etter 1945. Etnisitet er et antropologisk begrep om kulturell tilhørighet. Angående dette, hva er en minoritetsgruppe? Minoritet betyr mindretall, og brukes om en folkegruppe som utgjør et mindretall av et lands befolkning. Minoritet er det motsatte av majoritet, som beskriver et flertall.

Hvilke kulturer har vi i Norge?

Etnisk variasjon og kultur

I Norge har vi mange forskjellige etniske grupper. Den største gruppen er etnisk norske, men vi har også forskjellige innvandrergrupper, for eksempel svensker, somaliere, chilenere og vietnamesere. Ei etnisk gruppe har ofte et kulturelt fellesskap, men ikke nødvendigvis.

By Getter

Hva kreves for å bli oversetter? :: Hva vil det si å være nordmann?
Nyttige lenker