Hjem > H > Hva Er Definisjonen På En Database?

Hva er definisjonen på en database?

En database er en samling data lagret på et elektronisk medium. Datasamlingen er organisert og strukturert etter en bestemt strategi eller modell – en databasemodell. Dataene brukes og vedlikeholdes gjennom et bestemt programsystem som kalles et databasesystem eller databasehåndteringssystem.

Les mer

Hva er SQL og hva brukes det til?

Structured Query Language (SQL) er et spørrespråk for databaser som benyttes til å formulere og kjøre operasjoner mot relasjonsdatabaser (RDBMS) og som originalt er basert på relasjonsalgebra og -regning. Mange av dagens databasesystemer tilbyr SQL som kontrollgrensesnitt. Hva er en SQL database? SQL står for Structured Query Language, og uttales sequel eller ess-que-ell ”. SQL er et standardisert språk for å stille spørsmål til en database. Dette blir gjort når du vil endre på innhold eller hente ut data fra en relasjonsdatabase.

Hvordan sier man dAtabase?

Uttalen databAse er utbredt, men ut fra det vanlige norske språksystemet skulle man vente dAtabase, som vi tilrår. De færreste ville sagt flåtebAse, flybAse eller datalAger, datavIrus osv. Hvorfor er det viktig å angi datatyper i en dAtabase? Hensikten med å angi datatype er for å sikre at dataene blir lagret på riktig måte på datamaskinen. Dette er også viktig når dataene skal hentes ut og tolkes. En datamaskin lagrer for eksempel tall og tekst på helt forskjellige måter, så det er viktig at vi har angitt hvordan dataene skal oversettes fra maskinkode.

Og et annet spørsmål, hvilket språk benyttes for relasjonsdatabaser?

SQL er i dag standard database-språk for relasjons-databaser. Følgelig, hva er en kandidatnøkkel? Kandidatnøkkel. En kandidatnøkkel er en minimal supernøkkel. Det vil si at hvis man fjerner noen attributter fra nøkkelen, er den ikke lenger en supernøkkel. Kandidatnøkler er sikre identifikatorer for en rad, og kan brukes som primærnøkler og som referanser for fremmednøkler.

Ta dette i betraktning, hva er en sammensatt primærnøkkel?

Når en primærnøkkel bruker mer enn én kolonne, kalles den også en sammensatt nøkkel.

By Warfeld

Hva kan man kjøpe på iTunes? :: Hvilke snittblomster er mest holdbare Mester Grønn?
Nyttige lenker