Hjem > H > Hva Er Definisjonen På En Rombe?

Hva er definisjonen på en rombe?

Rombe er en firkant der alle sidene er like lange, og der to og to av sidene er parallelle med hverandre.

Les mer

Hva er forskjellen på en rombe og et parallellogram?

Vi definerer rombe som en flatformet, firesidig firkant der lengden på alle sider er kongruent. Et parallellogram er en firesidig flatformet figur, hvis motsatte sider er parallelle med hverandre. Alle sidene av romben er like lange, mens bare motsatte sider av et parallellogram er like. Hva er motstående vinkler? En rettvinklet trekant består av to kateter og en hypotenus. Vi kaller det katetet som sammen med hypotenusen danner den aktuelle vinkelen i trekanten for "hosliggende katet". Det andre katetet blir "motstående katet".

Hvordan å regne ut omkrets?

Omkretsen er summen av alle sidene. Følgelig, hvordan regne ut areal? En firkant med fire vinkelrette (90 grader) hjørner er enten et rektangel eller et kvadrat (fire like lange sider). Arealet til en slik figur blir bredden ganger høyden. Eksempel: Fotoet på et pass har formen av et rektangel med bredden 3 cm og høyden 4 cm. Arealet av bildet blir 3 ganger 4 = 12cm2 (kvadratcentimeter).

Og et annet spørsmål, kan et rektangel være en rombe?

Da de eneste kravene er at en rombe skal ha like lange og parallelle sider kan vinklene derfor også være vinkelrette (90 grader), hvilket betyr at firkanten kan være både en rombe og et kvadrat. Vinkler ovenfor hverandre skal imidlertid alltid være identiske. Hva er vinklene i en rombe? Romben har to og to like vinkler, to stumpe og to spisse, med mindre romben er et kvadrat og alle fire vinklene er like.

Hvor mange kanter har en trapes?

Et trapes er en firkant som har (minst) to parallelle sider, men de kan være av forskjellig lengde. La oss kalle lengden av de to parallelle sidene for a og b, og sette avstanden mellom dem lik h. Så, er rektangel og parallellogram det samme? Et parallellogram er en firkant der to og to sider er parallelle. I parallellogrammet er også to og to sider like lange. I parallellogrammet må ikke hjørnene være 90º. Rektangler er også parallellogrammer, men parallellogrammer er ikke rektangler!

Er parallellogram trapes?

Merk at kvadrat, rektangel, rombe og parallellogram alle er trapeser fordi alle oppfyller kravet til å være et trapes (ha minst to parallelle sider).

By Zedekiah Duffus

Hva er vinkelsummen av en åttekant? :: Hvor mange grader er det i en likebeint trekant?
Nyttige lenker