Hjem > H > Hvordan Analyserer Man En Tegneserie?

Hvordan analyserer man en tegneserie?

Slik analyserer du en tegneserie

  1. Overblikk. Dann deg et første overblikk over hvordan tegneserien er bygget opp.
  2. Systematisk gjennomgang av del-elementer.
  3. Se på hele siden i sammenheng.
  4. Hvordan passer siden inn i hele tegneserien?
  5. Hva vil tegneserien fortelle?

Les mer

Hva er en tegneserie?

Tegneserier er tegnede historier eller situasjoner, en rekke illustrasjoner presentert i sammenheng. Visuelt har tegneseriene mye til felles med malerkunst, vitsetegning og karikaturer, mens det fortellertekniske ofte ligger nærmere litteratur og film. Hva er verkemiddel? Språklege verkemiddel er uttrykksmåtar eller noko bestemt og medvite i måten ein uttrykker seg på, som gjer det lettare å få fram meining. Når ein nyttar språklege verkemiddel i skrift, vert det gjerne kalla litterære verkemiddel.

Hva er Minusord?

Det motsatte av plussord, er minusord. Disse ordene brukes på nøyaktig samme måte, men hensikten er det motsatte. Minusord er ord som gir oss negative assosiasjoner. Vi begynner dog ikke å gråte av minusord fordi plussord kan få oss til å smile, men minusord er ikke positivt ment. Hva slags tekst er en tegneserie? Tegneserier er vanligvis tegnet og utstyrt med korte tekster, gjerne i form av snakkebobler, men kan også bestå av for eksempel manipulerte fotografier og utelukkende grafiske symboler.

Hva handler Tommy og Tigern om?

Tommy og Tigern (engelsk: Calvin and Hobbes) er en amerikansk avistegneserie om gutten Tommy (Calvin) og hans tøytiger Tigern (Hobbes) og hvordan han takler oppveksten. Den er skrevet og tegnet av Bill Watterson. Tommy og Tigern ble først utgitt i 1985, og har vært å finne i 2400 aviser. Også, hvordan lage en tegneserie? Hvordan lage en tegneserie?Begynn med noen viktige spørsmål

  1. Hva er det du vil fortelle?
  2. Hvem tenker du skal lese tegneserien, hvem er målgruppen?
  3. Hvordan skal fortellingen fortelles?
  4. Se på andre tegneserier som du selv liker.
  5. Vil du jobbe med farger, eller svart-hvitt?

Hvorfor bruker man sammenligninger?

Sammenligninger og metaforer er begge språklige bilder. Disse bildene er med på å berike språket, og de som leser dem opplever ofte språket mer nært og personlig. Disse språklige bildene brukes i flere sjangrer, så vel som i dagligtale. Hva er metafor eksempel? En metafor er et ord eller et uttrykk som brukes i overført eller billedlig betydning. Et par eksempler er å si «å holde hjulene i gang» om å sørge for at en bedrift eller et samfunn fungerer som det skal, eller å omtale en sart og følsom person som «et persilleblad».

Deretter, hvorfor bruker vi gjentagelse?

Gjentakelse er huskehjelp

Dess oftere vi ser, hører eller gjør noe, dess bedre husker vi. Formålet med gjentakelser er nettopp å få oss til å huske visse ord, setninger eller avsnitt. Mange sanger har for eksempel refreng, det vil si strofer som blir gjentatt, og det er vanligvis disse vi først kan utenat.

By Hubing

Hva er en kontrast i en tekst? :: Hva er kjennetegnene til et dikt?
Nyttige lenker