Hjem > H > Hva Er Kjennetegn Til Tegneserier?

Hva er kjennetegn til tegneserier?

Tegneserier er tegnede historier eller situasjoner, en rekke illustrasjoner presentert i sammenheng. Visuelt har tegneseriene mye til felles med malerkunst, vitsetegning og karikaturer, mens det fortellertekniske ofte ligger nærmere litteratur og film.

Les mer

Så, hvordan analyserer man en tegneserie?

Slik analyserer du en tegneserie

  1. Overblikk. Dann deg et første overblikk over hvordan tegneserien er bygget opp.
  2. Systematisk gjennomgang av del-elementer.
  3. Se på hele siden i sammenheng.
  4. Hvordan passer siden inn i hele tegneserien?
  5. Hva vil tegneserien fortelle?
Dessuten, hva er et språklig virkemiddel? Formålet med språklige virkemidler er å forsterke, gi kraft, gi positive eller negative assosiasjoner, eller å bedre forståelsen. På norsk skriftlig eksamen er én av mange ting man skal gjøre, ofte å gjøre rede for og reflektere over bruken av språklige virkemidler i en tekst.

Hvor gammel er tegneserier?

Tegneserie kom i bruk allerede på 1800-tallet, men det var på 1950-tallet, med krigs- og westernserier som de mest dominerende, tegneserien ble populær. Populariteten til tegneserie har vært dalene siden 1990-tallet, men de senere årene er det en sjanger som har blitt veldig populær igjen. Så, hva handler tommy og tigern om? Tommy og Tigern (engelsk: Calvin and Hobbes) er en amerikansk avistegneserie om gutten Tommy (Calvin) og hans tøytiger Tigern (Hobbes) og hvordan han takler oppveksten. Den er skrevet og tegnet av Bill Watterson. Tommy og Tigern ble først utgitt i 1985, og har vært å finne i 2400 aviser.

Hva gjør språklige virkemidler med en tekst?

Språklige virkemidler bidrar til å gjøre teksten din mer kreativ og engasjerende. Når du skriver en tekst, må du hele tiden vurdere hvordan du best kan uttrykke budskapet ditt. Litterære virkemidler benyttes ofte med mål om å gjøre innholdet mer forståelig eller interessant, eller av stilistiske grunner. Hva er Minusord? Det motsatte av plussord, er minusord. Disse ordene brukes på nøyaktig samme måte, men hensikten er det motsatte. Minusord er ord som gir oss negative assosiasjoner. Vi begynner dog ikke å gråte av minusord fordi plussord kan få oss til å smile, men minusord er ikke positivt ment.

Hva er verkemiddel?

Språklege verkemiddel er uttrykksmåtar eller noko bestemt og medvite i måten ein uttrykker seg på, som gjer det lettare å få fram meining. Når ein nyttar språklege verkemiddel i skrift, vert det gjerne kalla litterære verkemiddel. Og et annet spørsmål, hvordan lage egen tegneserie? Hvordan lage en tegneserie?Begynn med noen viktige spørsmål

  1. Hva er det du vil fortelle?
  2. Hvem tenker du skal lese tegneserien, hvem er målgruppen?
  3. Hvordan skal fortellingen fortelles?
  4. Se på andre tegneserier som du selv liker.
  5. Vil du jobbe med farger, eller svart-hvitt?

Hvem lagde Tommy og Tigern?

Artikkelstart. Tommy og Tigern er en amerikansk tegneserie som ble skrevet og tegnet fra 1985 til 1995 av Bill Watterson (født i 1958). Serien handler om en liten gutt og hans tøytiger, som blir levende i guttens fantasi.

By Barvick

På hvilken elv seilte skrue som kaptein på dollar Donald Duck? :: Hva er vinkelen i en sekskant?
Nyttige lenker