Hjem > H > Hvordan Finne Asymptoter I Geogebra?

Hvordan finne asymptoter i GeoGebra?

GeoGebra kan finne både horisontale, vertikale og skrå asymptoter. For å finne asymptotene til en funksjon, skriver vi Asymptote i inntastingsfeltet etterfulgt av funksjonsnavnet i parentes, for eksempel Asymptote[f].

Les mer

Hva er et bruddpunkt?

Bruddpunkt spesifiserer verdier av X som gjør grafen ugyldig, og sånnsett skaper "hull" i grafen. De to vanligste måtene å skaffe seg bruddpunkter på er med kvadratrøtter og med brøker. For brøker: Dersom funksjon består av en brøk kan man få et bruddpunkt om nevneren er 0, fordi det ikke er lov til å dele noe på 0. Følgelig, hvorfor skrå asymptote? Matematikk - Funksjoner - Skrå-asymptoter

Vertikale asymptoter forteller for hvilke spesielle x-verdier grafen nærmer seg mot vertikale linjer. Horisontale asymptoter og skrå-asymptoter forteller hva som skjer med grafen når x går mot uendlig(+/-).

Hva er en vannrett linje?

Horisontal eller vannrett er noe som er parallelt med vannoverflaten. Mer presist kan man si at noe som er horisontalt er vinkelrett på linjen som peker rett mot/fra Jordens sentrum, eventuelt tyngdepunkt (som er forskjellig fra dens geometriske sentrum på grunn av inhomogenitet i massen og dermed gravitasjon). Dessuten, hva er forskjellen mellom horisontal og vertikal relasjon? Vi skiller mellom to hovedtyper kjedesamarbeid. Kjedesamarbeid på samme nivå er horisontal integrasjon. Vero Moda-butikkene er for eksempel detaljister og er på samme nivå i distribusjonskanalen. Motsatt er vertikal integrasjon når bedrifter på ulike nivåer i distribusjonskanalen slår seg sammen.

Hva betyr loddrett linje?

Loddrett er det samme som vertikal, altså noe som peker rett oppover eller nedover. Ordet brukes også om en loddlinje eller vertikal linje. Innen matematikken ble tidligere en linje eller et plan sagt å være loddrett på en annen linje eller et plan når vinkelen mellom dem var 90°. Hva kjennetegner en rasjonal funksjon? Rasjonal funksjon er i matematikken, en funksjon som kan skrives som et forhold mellom to polynomfunksjoner. En funksjon med en variabel, x, kan defineres ved denne formen: hvor P og Q er polynom-funksjoner i x, og Q ikke er en nullfunksjon(f(x) = 0 ).

Hvordan finne potensfunksjon?

En funksjon gitt ved f x = a · x b , hvor og er konstante tall, kalles en potensfunksjon. Legg merke til at når er et ikkenegativt helt tall, er potensfunksjonen også en polynomfunksjon, som for eksempel 2 x , 3 x 2 , osv. Hva er et rasjonalt uttrykk? Et brøkuttrykk kalles for et rasjonalt uttrykk. Hva er så en rasjonal likning? Rasjonale likninger kjennetegnes ved at den ukjente er å finne i minst en av nevnerne.

Angående dette, hva er en polynomfunksjon?

En polynomfunksjon er en funksjon som har et polynom som funksjonsuttrykk. Uttrykket 3 x + 3 er et polynom av første grad fordi x er av første grad. Uttrykket 2 x 2 - 2 x + 4 er et polynom av andre grad fordi vi har et ledd hvor x er opphøyd i andre potens, og to er den høyeste eksponenten x har.

By Meijer Yerigan

Hva er vertikal posisjon? :: Hvordan finne horisontal og vertikal asymptote?
Nyttige lenker