Hjem > N > Når Bør Man Kontakte Lege Ved Brystsmerter?

Når bør man kontakte lege ved brystsmerter?

Lege bør kontaktes hvis smertene i brystet:

Oppleves som bekymringsfulle, skremmende og sterke. Forverres ved fysisk aktivitet. Oppstår for første gang og er akutte eller alvorlige. Disse gjelder spesielt om du har økt risiko for hjertesykdom (høyt blodtrykk, høyt kolesterol, diabetes, er overvektig eller røyker).

Les mer

Ta dette i betraktning, kan man få hjerteinfarkt i 20 årene?

I tillegg vil vanligvis kvinner få hjerteinfarkt ti år senere enn menn. Det er svært uvanlig å få hjerteinfarkt før man er 40. For menn oppstår det gjerne etter 50-årsalder og for kvinner etter fylte 60. Selv om færre menn enn tidligere blir hjertesyke, er det fremdeles flere menn enn kvinner som får hjertesykdom. Derav, kan stress påvirke hjertet? Man vet at kraftig stress fører til økt utskillelse i kroppen av adrenalin (stresshormon) og lignende stoffer, og man tror at dette kan føre til overstimulering av hjertet og en påfølgende utmattelsestilstand med sviktende pumpefunksjon.

Så, hva skjer med kroppen etter langvarig stress?

Når vi blir stresset, fører disse hormonene til at kroppen via hjernen og det autonomiske nervesystemet, øker pulsen og øker blodtrykket. De fører også til endringer i blodårene som over tid kan øke risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag. Når kroppen er i konstant alarmberedskap? Kroppen settes i alarmberedskap ved at det autonome nervesystemet settes i gang. Da øker produksjonen av hormonene adrenalin og kortisol. Kortvarig stress kan sammenlignes med det som skjer når en gaselle løper fra en løve. Stressreaksjonen gjør begge dyrene i stand til å reagere raskt.

Hvordan føles det før et hjerteinfarkt?

Symptomer og tegn på et truende eller oppstått hjerteinfarkt er blant annet akutte brystsmerter og ubehag, utstrålende smerter til begge armer, og hals eller underkjeve. I mange tilfeller føles det som et bånd som strammer rundt brystet. Hvor lenge kan man ha symptomer på hjerteinfarkt? Hvor godt du kommer deg etter hjerteinfarktet, avhenger av hvor mye av hjertemuskelen som har blitt skadet. De fleste som har gjennomgått et ukomplisert hjerteinfarkt kan gå tilbake til sitt normale aktivitetsnivå i løpet av 6 uker.

Angående dette, kan man få vondt i hjerte av angst?

Både plutselige smerter midt i brystet og akutt tungpustethet er vanlige symptomer på hjerteinfarkt, men kan altså også skyldes et angstanfall. Er det første gang du opplever slike smerter kan det likevel være lurt å ta kontakt med lege. Ta dette i betraktning, har vondt i midten av brystet? Brystsmerter kan imidlertid være uttrykk for alvorlig sykdom. Sterke smerter midt i brystet som oppstår plutselig og ikke har vært til stede tidligere, og som ikke har en åpenbar årsak som for eksempel fall eller slag mot brystet, er kjennetegn på det som kan være akutt, alvorlig sykdom.

Hvor lenge varer en muskelsmerte?

Dersom muskelsmertene varer lengre enn en uke eller to bør du oppsøke lege. – En lege vil utelukke at muskelsmertene skyldes noe farlig, og henviser gjerne videre til en spesialist som kan stille riktig diagnose. Ved hjelp av MR eller ultralyd avdekker legespesialisten hvor muskel- og skjelettplagene kommer fra.

By Shult

Hva betyr CIB hund? :: Er det farlig at det stikker i hjertet?
Nyttige lenker