Hjem > E > Er Det Farlig At Det Stikker I Hjertet?

Er det farlig at det stikker i hjertet?

Når bør lege kontaktes? Ved smerter i brystet skal man ha lav terskel for å kontakte lege eller ringe 113. Akutte brystsmerter skal alltid vurderes av en lege.

Les mer

Hva er stikking i brystet?

Smerter i brystene kalles mastalgi og er svært vanlig hos kvinner. Det er normalt at brystene føles ømme til bestemte tider, slik som rett før menstruasjon og tidlig i graviditeten. Dette skyldes normale hormonforandringer i kroppen. Du kan søke hjelp hos lege dersom smertene går ut over livskvaliteten. Deretter, når er brystsmerter farlig? Når du kommer til legen din med brystsmerter, er det svært viktig både for deg og legen at han kan utelukke de alvorligste årsakene, spesielt de som må behandles raskt. Hjertesykdom, blødende magesår, blodpropp i lungene, alvorlig lungebetennelse og gallestein kan være eksempler på slike alvorlige lidelser.

Kan stress sette seg i brystet?

Stress kan føles som et trykk i brystet eller som reelle smerter. Det skyldes blant annet at åndedrettet har en tendens til å bli raskere når du er stresset og det får blodkarene til å trekke seg sammen slik at du merker at det prikker i fingrene og du får smerter i brystet. Man kan også spørre har vondt i hjertet? Smerter i brystet stammer ofte fra et av organene som ligger i denne delen av kroppen som hjertet, lungene eller spiserøret, eller fra bestanddeler av brystveggen som muskel, skjelett eller hud. Psykiske årsaker som stress, anspenthet og angst kan også føre til brystsmerter, og dette er blant de vanligste årsakene.

Følgelig, hvordan bli kvitt smerter i hjertet?

De fleste vil kunne ha nytte av avspenningsøvelser og innlæring av god pusteteknikk. Noen ganske få pasienter kan få mer plagsomme og langvarige plager. I slike tilfeller kan behandling (tverrfriksjon) hos fysioterapeut hjelpe. Du kan også spørre hva kan smerter i brystet være? Brystsmerter kan dreie seg om alt fra bagatellmessige årsaker, som fordøyelsesbesvær og stress, til alvorlige medisinske akuttsituasjoner som hjerteinfarkt og blodpropp i lungene.

Også, hvordan ser en kreftkul ut?

Maligne kuler føles harde og faste, og er nærmest ubevegelige under huden. Alle harde kuler bør derfor sjekkes av en lege. Mykere kuler, som syster, er vannfylte kuler som ikke er harde å ta på og som man enkelt kan flytte rundt på under huden. Du kan også spørre hvor stor er en kreftkul i brystet? Den kan være lokalisert hvor som helst i brystet. Slike kuler kommer sannsynligvis av en vekstforstyrrelse og er egentlig ikke noen svulst. Størrelsen varierer, men slike knuter er gjennomsnittlig mellom en og tre centimeter i diameter.

Når kontakte lege ved brystsmerter?

Brystsmerter som oppstår akutt eller er sterke bør undersøkes av lege snarest. Ved sterke pågående brystsmerter som ikke lindres av hvile, eller du opplever i tillegg kvalme, svimmelhet, tungpust og kaldsvette – ring 113.

By Verne Madeira

Når bør man kontakte lege ved brystsmerter? :: Hvor stor kan en orkan bli i diameter?
Nyttige lenker