Hjem > H > Hvordan Bruker Man Kongerøkelse?

Hvordan bruker man kongerøkelse?

Røkelsen varmes opp ved hjelp av telyset på stativet, og sprer en umiskjennelig duft av jul! Legg en god teskje Kongerøkelse i Kongestativet. Varm opp med et telys, påse at varmen fra lyset fører til smelting av røkelsesharpiksen (harpiksen fester seg på varmeplaten).

Les mer

Angående dette, hva er kongerøkelse laget av?

Nesten alle husker at de tre hellige konger ga røkelse til jesubarnet, og fortsatt er f. eks Myrra en typisk julerøkelse. Kongerøkelse er en blanding av både harpiks og eterisk olje. I Kongerøkelse finner man mange forskjellige krydderlukter som er blandet sammen. Følgelig, hva ga baltasar til jesus? Vi så hans stjerne da den gikk opp ved morgengry, og er kommet for å hylle ham.» Til tross for at bibelhistorien ikke nevner antallet, har troende antatt at de var tre, ettersom de overrakte tre gaver til Jesusbarnet: gull, røkelse og myrra.

Hva betyr gull røkelse og myrra?

Myrra (ikke feilskriving for myra) var etter sigende en av gavene de tre vise menn brakte med seg fra østens land og ga i gave til Jesusbarnet, sammen med gull og røkelse. Hvem hadde med myrra? Magiene hadde alltid med seg gaver, og ingen av dem kom tomhendte, men det er vel ingen umulighet at for eksempel fem hadde med seg gull, fire hadde røkelse, og tre hadde myrra. Men nok om det.

I forhold til dette, hvor får man kjøpt myrra?

– Myrra får du i St. Olav bokhandel i Oslo, sier sogneprest Johannes Vu Manh Hung. Man kan også spørre hva hadde de tre vise menn med seg til jesusbarnet? Det står ikke i Bibelen hvor mange de er, men på grunn av de tre gavene som nevnes, gull, røkelse og myrra, har man i kristen tradisjon regnet med at de var tre.

Hva er Myrratinktur?

Myrratinktur er et reseptfritt legemiddel som brukes i munnvann og gurglevann ved betennelser i munn og svelg. Myrra virker sammentrekkende på slimhinner. Bruksrettledning: Brukes ufortynnet til pensling av tannkjøttet. Man kan også spørre hvordan rense seg selv med salvie? Hvit salvie for rens av hus og sinn

Man kan rense seg selv, andre, et rom eller et redskap. Teorien er at røyken trekker til seg negativ energi og tar den med seg. Man setter fyr på bunten og man gnir (herav ordet smudge) hendene i røyken og tar den over seg selv som om du vasker kroppen.

Hvordan rense med salvie?

Når du trenger å rense huset ditt for negative energier eller drive ut onde ånder av gamle hus. Åpne alle vinduer og dører, tenn salvien og spre røyken rundt i alle rom. Pass på å hold bunten så høyt du kan og få med alle hjørnene. Bruk gjerne en fjær for å føre røyken dit du ønsker.

By Marja Cresci

Hva betyr røynde? :: Hva gjør røkelse?
Nyttige lenker