Hjem > I > I Hvilke Land Brukes 112 Som Et Nødnummer?

I hvilke land brukes 112 som et nødnummer?

I Den europeiske union samt Sveits, Russland og Ukraina er 112 standard nødnummer, men det er fullt tillatt å ha andre nødnumre i tillegg. Det er mange av landene som har dette, men Sverige, Finland og Island har bare 112.

Les mer

Dessuten, hva er nødnummeret i usa?

Men bare hvis du ringer fra mobilen.

Utenfor Europa er et langt enklere system godt innarbeidet, nummer 911 for nød. Nummeret er godt kjent fra film og fjernsyn. Nå viser det seg at det amerikanske nødnummeret 911 virker med en norsk mobiltelefon i Norge.
Hvordan ringe nødnummer i utlandet? 112 er et nødnummer som anvendes i faste telefonnett i Den europeiske union (EU) og Det europeiske økonomiske samarbeidsområde (EØS), samt i GSM-nettet over hele verden. Som alle nødnumre skal 112 uttales med ett og ett tall, «én-én-to», for å sikre at det klarest mulig framgår hvordan nummeret skal tastes.

Derav, hva skjer hvis man ringer 112 ved en feil?

Du skal ikke bekymre deg. Det at du ringte nødetaten en gang ved et uhell vil ikke få noen konsekvenser. Hvis du er bekymret og tenker mye på dette, så vil jeg råde deg til å snakke med foreldrene dine eller en voksen du stoler på. Hva er nummeret til politiet? Ring sentralbordet 02800 når du ønsker å kontakte politiet om tjenester eller annet, som ikke er en nødsituasjon. Fra enkelte land kan du ringe 0047 02800 eller +47 02800. Det å ringe til 02800 har lik pris som det å ringe til et vanlig åttesifret telefonnummer.

Kan man ringe 113 fra utlandet?

Danmark, Finland, Storbritania, Irland, Nederland, Portugal og Sverige bruker også 112 som nødnummer. Skal du til et annet europeisk land, kan du sjekke hva som er nødnummeret her: Trygg & sikker. Skal du reise utenfor Europa får du søke opp nødnummeret i landet på nettet. Tilsvarende, hvorfor ikke 111? Ved Låtefoss har Odda kommune satt opp et informasjonsskilt der du kan gjøre deg kjent i kommunen. SJEKK TABBEN: Ringer du 111, får du i beste fall beskjed om at nummeret ikke er i bruk. Her står også en liste med viktige telefonnummer. Ambulanse 113, Politi 112 og Brann 111.

Så, kan man ringe 113 uten sim kort?

I enkelte tilfeller vil også anrop til nødnummer 110 og 113 også bli behandlet slik som 112, men foreløpig ikke i alle tilfeller. Inntil videre kan det derfor være lurt å ringe 112 i tilfeller der du mangler SIM-kort eller penger på kontantkortet ditt, eller dekning fra din operatør. Dessuten, hva er nødnummeret i england? Lokalt nødnummer til politi, ambulanse, brann og redning: 999. Nødnummer for blinde og personer med nedsatt syn: Teksttelefon 18000.

Kan du ringe 911 i Norge?

Det er også viktig å merke seg nummeret 911, som også fungerer i Norge nå. 911 og 112 er nemlig de eneste nødnumrene som fungerer i Norge i dag hvis du ikke har vanlig dekning på mobilen din.

By Ferdinande Rolon

Kan du ringe nødnummer uten dekning? :: Kan man endre navn på Instagram?
Nyttige lenker