Hjem > H > Hvordan Måle Fukt I Kjeller?

Hvordan måle fukt i kjeller?

Du kan enkelt finne ut om fukten i kjelleren kommer utenfra eller om det er snakk om dårlig ventilasjon i kjelleren. Du kan teipe fast et stykke plast på kjellerveggen. Om det er fukt på siden inn mot veggen etter to uker, kommer fukten utenfra. Hvis innsiden er våt, vil det skyldes fuktig luft og kalde vegger.

Les mer

Hvordan bli kvitt fukt på soverom?

5 tips til et sunnere inneklima på soverommet

  1. Temperatur mellom 15 -18 grader.
  2. Sjokkluft i 5 – 10 minutter, to til tre ganger daglig og helst mer.
  3. Unngå støvsamlere som heldekkende teppe og andre gjenstander.
  4. Dyne og pute og sengetøy vaskes på 60 grader.
  5. La sengen være uoppredd til fuktigheten har fordampet.
Dessuten, hvorfor blir det høy luftfuktighet inne? Høy luftfukt inne i boligen er hovedsakelig et problem om vinteren (fyringssesongen) på grunn av kondensering på kalde yttervegger. Uteluften om vinteren inneholder lite vann, og når denne kommer inn i boligen og blir varmet opp blir luftfukten lav (lav RH), ofte for lav (under 15%RH).

Så, hvordan unngå fukt i leilighet?

Fuktproblemer forebygges ved å:

  1. Unngå konstruksjoner som medfører fare for lekkasjer og inntrenging av fuktighet.
  2. Sikre tilstrekkelig ventilasjon i forhold til produsert fuktighet.
  3. Unngå kuldebroer eller andre forhold i bygningskonstruksjonen som kan føre til kondens.
  4. Unngå unødige fuktkilder.
Er luftfukter bra for huden? Foruten positiv innvirkning på hud og hår, kan høyere luftfuktighet også hjelpe de som sliter med tørre slimhinner, bihuler eller nese. I tillegg viser en studie at ved bruk av en luftfukter vil man bli mindre utsatt for sykdommer som for eksempel forkjølelse og influensa.

Skal luftfukter stå på hele tiden?

Hvis en luftfukter står på hele tiden, kan den relative luftfuktigheten bikker andre veien og blir for høy. Dette er uheldig ettersom for høy luftfuktighet kan føre til mugg, råte og fremvekst av skadelige bakterier. Tilsvarende, hvorfor ikke bruke luftfukter? En annen grunn til at vi ikke anbefaler folk å bruke luftfuktere, er at de kan gi for høy luftfuktighet, noe som igjen kan gi skader på boligen, sier Ledermann. Ulike faktorer kan påvirke vår oppfatning av luftkvaliteten, og det er ikke nødvendigvis slik at det som kjennes som tørr luft, virkelig er det.

Deretter, hva er tørr inneluft?

"Tørr luft" er en følelse som vanligvis skyldes luftforurensninger og særlig svevestøv med kjemisk last. Ideell luftfuktighet inne er mellom 20% og 40% relativ luftfuktighet og iallfall ikke over 50%. Når det er høyere luftfuktighet ute, blir det tilsvarende høy luftfuktighet inne. Er det varm eller kald luft som kan inneholde mest vanndamp? Varm luft kan inneholde mer vanndamp enn kald luft. Det er vanlig å angi luftfuktigheten som en prosent. Det er da snakk om relativ luftfuktighet (se under).

Er luft og oksygen det samme?

Det vi kaller luft, består av...

78 % nitrogen, 21 % oksygen og 1 % argon. Luften inneholder også vanndamp, som utgjør mellom 0,1 % og 4 % av troposfæren. Varm luft inneholder vanligvis mer vanndamp enn kald luft. Luften inneholder også svært små mengder av andre gasser, såkalte sporgasser, som karbonmonoksid og metan.

By Claudelle

Hvor lite oksygen er farlig? :: Hvordan unngå fukt i leilighet?
Nyttige lenker