Hjem > H > Hvordan Virker En Nettmaske?

Hvordan virker en nettmaske?

Nettmasken på IPv4, er 4 byte stor, og består av 1'ere der nettdelen er, og 0'ere der hostdelen er. Den brukes til å filtrere IP adressen til en datapakke, slik at man får vite LAN adressen til det LAN hvor den host'en er, som har den IP adressen som er i datapakka.

Les mer

Også, hvor mange enheter kan vi bruke i et klasse c nettverk?

Selv dette er mange enheter på lokalnett, så vanligst i lokalnett er å operere med klasse C nettverk. Klasse C nettverk har mulighet til 2^21= 2.097.152 klasse C nettverk, hver med mulighet for 2^8= 256 hostID. Hva betyr default Gateway? Definisjon - Hva betyr Standard Gateway? En standard gateway fungerer som et tilgangspunkt eller IP-ruter som en datamaskin i nettverk bruker for å sende informasjon til en datamaskin i et annet nettverk eller internett.

Hvordan fungerer TCP?

Transmission Control Protocol (TCP) er en nettverksprotokoll for forbindelsesorientert, pålitelig overføring av informasjon, og opererer på transportlaget i OSI-modellen for datanett. I protokollsettet for Internett, opererer TCP mellom Internett-protokollen (under), og en applikasjon (over). Du kan også spørre hva brukes tcp til? TCP er en transportlagsprotokoll som benyttes i internett. TCP sikrer ende-til-ende transport av datapakker og baserer seg på rutingsfunksjonalitet fra nettverkslaget (IP-protokollen).

Hva er Gateway i et nettverk?

En gateway er et nettverkspunkt som fungerer som en inngang til et annet nettverk og overfører data via nettverket til et eksakt mål. Ruteren vet hvor den skal sende data som kommer til gatewayen. Hvordan lager man et subnet? Et nettverk deles opp i subnett ved å låne bits fra host-ID delen av IP-adressen. Med de lånte bitsene lages subnet-ID for hvert subnett. Jo flere bits som lånes jo flere subnett kan man lage, men da blir det også mindre antall mulige hosts for hvert subnett.

Du kan også spørre hva menes med ip-adresse?

En IP-adresse er en serie med tall som identifiserer en node i et IP-nettverk som for eksempel internett. Hver node i et slikt nettverk har sin egen unike IP-adresse. Hvor finner jeg gateway? Slik finner du din ruters IP-adresse (standard gateway) i Windows

  1. Start ledetekst.
  2. Skriv inn ipconfig.
  3. Din ruters IP-adresse er oppført ved siden av Standard Gateway.

Når bør man bruke TCP?

Du bruker enten en TCP protocol eller en UDP protocol når du skal snakke med venner på Skype, sende e-poster, se på videoer eller surfe på nettet. Både UDP og TCP deler dataen din inn i mindre enheter som kalles for datapakker.

By Absalom Montes

Hva er det som identifiserer endepunktene i en TCP forbindelse? :: Hva er nesten ny OneCall?
Nyttige lenker