Hjem > H > Hva Er Multietnolekt På Nynorsk?

Hva er multietnolekt på nynorsk?

Kebabnorsk er eit populært ord for det ekspertane kallar ein multietnolekt. Multietnolektar blir skapt i møtet mellom ulike språk, og i dette tilfellet er det snakk om ei blanding av norsk og ulike innvandrar-språk.

Les mer

Derav, hva er typisk ungdomsspråk?

Ungdomsspråk. Det er knyttet mange stereotypier til språket ungdommer bruker, og til ungdomskulturen generelt. Bruker vi en beskrivende kulturforståelse, kan vi si at ungdommer banner mye, bruker stygge ord, snakker upresist, sier liksom i annenhver setning, og at alt enten er dødskult eller dritkjipt. Hvilke språk kommer kebabnorsk fra? Den ble først identifisert i Norge på 1990-tallet og har hovedsakelig lånord fra språk som; spansk, kurdisk, arabisk, pashto, somali, persisk, urdu, punjabi og i tillegg til språk som blir snakket på Balkan til vanlig.

Hva betyr Wallah på arabisk?

Betyr å sverge til en gud. Så, hva betyr wallah koran? Flere av ordene unge bruker er hentet fra arabisk, som for eksempel wallah (som betyr å sverge ved Allah). Det brukes for "jeg lover".

Hva betyr Gassed?

Betyr å være overtent over noe. Du kan også spørre hva betyr gætter? Betyr pistol/våpen. Kan også brukes som et verb hvor man “gætter” for en person.

Dessuten, hvordan kan vi definere slang?

Korleis slang oppstår

Bruk av gamle ord med ny form, for eksempel kortord som serr 'seriøst' eller initialord som OMG, 'oh my god'. Det er vanleg å bruke ulike endingar på kortord, slik som –is i grandis, ei forkorting for 'Pizza Grandiosa'. Lån av ord frå andre språk. I norsk lånar vi særleg mange ord frå engelsk.
Er det lov å skrive åssen? Bevisste språkbrukere som vet at åssen er tillatt i bokmålsrettskrivinga, og som kanskje òg sier åssen, kan komme til å velge denne varianten, men de vet da at det er et markert valg.

Hvordan har det norske språket blitt påvirket av kebabnorsk?

Språk som kebabnorsk kan påvirke «svake» punkter i norsken, spesielt de delene av språket som ikke har en tydelig språklig funksjon. Husby kommer med eksempler på slike «svake sider» ved språket som kan påvirkes av ytre impulser.

By Willtrude Husenaj

Hvor kommer Tæsje fra? :: Hva er negativt med kebabnorsk?
Nyttige lenker