Hjem > H > Hvordan Regne Ut 30 60 90 Trekant?

Hvordan regne ut 30 60 90 trekant?

I en 30/60/90-trekant er den korteste kateten halvparten så lang som hypotenusen. I en 45/45/90-trekant er katetene like lange. Kan brukes til å beregne ukjente sider i rettvinklede trekanter. I en rettvinklet trekant er arealet av kvadratet på hypotenusen lik summen av arealene av kvadratene på katetene.

Les mer

Hvordan regne ut en Vinkelsum?

Generelt: Vinkelsummen i en n-kant er (n – 2) × 180°. Hva er vinkelen i en sekskant? En sekskant er altså en polygon med seks hjørner. Sekskant. En sekskant har en vinkelsum på 720 grader. Hvis man finner vinklene på alle hjørnene i en sekskant og regner sammen summen av disse, får man alltid 720 grader.

Ta dette i betraktning, hvor store er vinklene?

En vinkel mellom 0° og 90° kaller vi en spiss vinkel. En vinkel mellom 90° og 180° kaller vi en stump vinkel. To vinkler som til sammen er 90° kaller vi komplementvinkler. To vinkler som til sammen er 180° kaller vi supplementvinkler. Hva er nabovinkler og Toppvinkler? Når to linjer skjærer hverandre, dannes det fire vinkler, der to og to er like store. De vinklene som er like store, kalles toppvinkler.

Hva betyr komplementvinkler?

Komplementvinkler er to vinkler som tilsammen utgjør 90°. På figuren til høyre er a og b komplementvinkler. Vi sier at a er komplementet til b , eller motsatt: b er komplementet til a Vinklene kan dele et vinkelbein (slik som på figuren) og dermed også være nabovinkler. Hvor mange grader er det i en sirkel? En sirkel deles inn i 360 grader. Følgelig blir en vinkelgrad lik 1/360 av den vinkelen som dannes ved en full omdreining av en radius.

Hva betyr toppunkt?

Et toppunkt for en funksjon f(x) er et punkt a i definisjonsmengden der funksjonsverdien f(a) er større enn f(x) i alle nabopunkter, altså alle punkter i et intervall rundt a. I forhold til dette, hvor mange grader er en rettvinklet trekant? En trekant der to av sidene er like lange, kalles likebeint. En trekant der en av vinklene er rett, altså 90◦, kalles rettvinklet.

Angående dette, hva er en todimensjonal figur?

2D eller todimensjonal innebærer at det finnes to dimensjoner på en flate; høyde og bredde, akkurat som en firkant. Ved hjelp av koordinatene x og y (to dimensjoner) kan vi finne frem på flaten. Todimensjonale objekter har ikke dybde, noe blant annet terninger har.

By Mingche Nembhard

Hva er negativt med kebabnorsk? :: Hva er motstående sider?
Nyttige lenker