Hva lever i korallrev?
Det består av 400 forskjellige koraller, 1500 arter fisk og 4000 arter bløtdyr. Blant annet kan man finne seks av verdens syv arter av havskilpadder her. Muslinger, snegler, ormer, haier og fugler oppholder seg også der. Det er fisker og planter i alle regnbuens farger.
Deretter, hvordan formerer korallrev seg?
Koralldyr minner om en slags manet og kan formere seg på flere måter. De kan lage egg som utvikler seg til små larver og fester seg på revet, ifølge Store norske leksikon. Der vokser de videre til polypper og voksne koraller. I forhold til dette, hvor i norge er det korallrev? Korallene koloniserte områdene våre etter den siste istiden, og nå finnes de fra svenskekysten til og med Finnmark, i fjordene og kystnære havstrøk og på kontinentalsokkelen og -skråningen ned til ca. 400 m. Den grunneste forekomsten finner vi i Trondheimsfjorden på 39 m.
Hva ødelegger korallrev?
Selv om korallrevene bare funnes på 0,1 prosent av havbunnen, bor 25 prosent av alle marine arter der. Korallrevene kalles derfor for «havets regnskog». Verdens korallrev er imidlertid truet av global oppvarming. Både forsuring og oppvarming tar livet av korallene. Hva spiser koralldyr? Tropiske korallrev
Inne i cellene til tropiske revdannende koralldyr lever fotosyntetiserende, encellede alger. Fotosyntesen krever lys, og korallene finnes derfor bare i klart, grunt vann.
I forhold til dette, hvor lever korallrev?
Korallrev finnes fra Nordpolen til Sydpolen, fra havets overflate til adskillige tusen meters dyp. Korallrev i kalde havområder er ganske store og finnes ofte på dypere vann enn tropiske korallrev, som vanligvis ikke befinner seg dypere enn 80 meter. Dessuten, hvorfor skjer korallbleking? Korallbleking er et fenomen hvor koraller kvitter seg med algene de normalt lever i symbiose med, som følge av sammensatte stressfaktorer som økt havtemperatur, havforsuring og forurensning. Uten algene mister korallene fargen sin, og det kalles derfor korallbleking.
Tilsvarende, hvorfor dør korallene?
Det er på grunn av algene at korallene er så fargerike. Men når temperaturen øker, dør disse algene og korallen får ikke lenger næring. Da blekner korallen, og hvis ikke temperaturen blir lavere og det kommer nye alger, kan korallen dø. Dette kalles korallbleking og er en stor trussel for verdens korallrev i dag. Folk spør også hvordan går det med korallene nå? På grunn av global oppvarming blir havene varmere og surere. Det gjør at stadig flere korallrev blekner og til slutt dør. Lokal forurensing, masseturisme og fiske med trålere ødelegger også for korallrevene. I løpet av de siste 30 årene har vi mistet halvparten av verdens koraller.
Hva er de største truslene mot korallrev?
Mer enn en fjerdedel av verdens korallrev er allerede ødelagte. Mellom 50 og 70 prosent står i fare for å ødelegges i nær framtid. Blant de største truslene mot verdens korallrev er: Forurensning: Miljøgifter fra landbruk, industri, kloakk og andre kilder forgifter revene.