Hjem > H > Hva Betyr Det Å Ha En Visjon?

Hva betyr det å ha en visjon?

En visjon er definert som «Et bilde av den fremtiden vi søker å skape». Definisjonen på en visjonserklæring er en kort formulering som gir et inspirerende (mål)bilde av fremtiden.

Les mer

Så, hvilke verdier er sentrale i helse og omsorgstjenesten?

I et prioriteringsperspektiv er menneskeverd og likeverdig tilgang på forsvarlige tjenester sentrale verdier, i tillegg til selvbestemmelse og medvirkning. Utvalget mener videre at rettssikkerhet og sosial trygghet er viktige verdier som må ligge til grunn for prioriteringsprinsippene i helse- og omsorgstjenesten. Hva er typisk norske verdier? Når folk blir spurt om hvilke moralske og politiske verdier de mener rår i Norge, svarer de fleste: Politisk demokrati, likestilling mellom kjønn og likeverd mellom alle mennesker, åndsfrihet – frihet både til å ytre seg og til å utøve sin tro, toleranse og respekt, økonomisk og sosial likhet, solidaritet og aktiv

Hva er indre verdier?

Indre verdier er ting som; likhet, rettferdighet, selvrespekt, kjærlighet, og tilgivelse. De indre verdiene representerer mål som føles gode og belønnende i seg selv. Hvilke verdier du vektlegger mest vil prege dine valg og prioriteringer. Og et annet spørsmål, hva er forskjellen på visjoner og mål? En visjon er et langsiktig, inspirerende mål du (eller virksomheten) aldri helt når. Visjonen uttrykker virksomhetens fundamentale eksistensgrunnlag og bør på plass først. Hvorfor virksomheten i det hele tatt er til, hvilken hovedforskjell den skal gjøre i samfunnet. Visjonen er virksomhetens ”hvorfor”.

Hva er mål og strategi?

Mål er en beskrivelse av en ønsket tilstand eller et ønsket resultat, og følgelig ikke en beskrivelse av aktiviteter eller oppgaver. En klar strategi viser de overordnede veivalgene, og endringer og forbedringer som skal prioriteres i årene fremover. I forhold til dette, hva er forskjellen på visjon og misjon? Visjonen definerer idealet dere søker å oppnå og gir et bilde av deres ideelle verden eller situasjon. Du kan se visjonen for deg som et bilde. Misjonen er en konkretisering av visjonen i noe som er mer håndfast og løsbart. Misjonen forteller oss mer konkret om hvordan vi skal jobbe mot visjonen.

Man kan også spørre hva vil det si å være strategisk?

Strategi er en betegnelse som tidligere særlig ble anvendt om store militære operasjonsplaner, mens taktikk betegnet føringen av mindre enheter. Begrepet brukes nå generelt om opplegg og gjennomføring av planer med sikte på å nå bestemte mål av militær så vel som sivil karakter. Så, hvordan påvirker holdninger verdier? Verdier er holdninger som er helt grunnleggende for oss. De vil vi ta vare på og beskytte, fordi de er dypt forankret i oss. Disse verdiene sitter så dypt at vi ikke alltid er bevisste om dem før de trues eller utfordres. De er knyttet til fundamentale spørsmål som verdensbilde, menneskesyn og religion.

Også, hva er dårlige holdninger?

En positiv holdning til mennesker innebærer et ønske om å bli kjent med andre mennesker. Man vil forstå dem og være sammen med dem. Negative holdninger kan føre til at man er motvillig, mistenksom eller uinteressert. En negativ holdning til mennesker kan innebære at man trekker seg unna eller viser liten interesse.

By Gebhardt Mitsdarffer

Hva er Selgerbeskyttelse? :: Hvorfor har bedrifter verdier?
Nyttige lenker