Hjem > H > Hvilke Typer Mål Finner Du I Læreplanen?

Hvilke typer mål finner du i læreplanen?

Generell del i læreplanen omhandler overordnete mål for skolen: Ruste barn, unge og voksne til å møte livets oppgaver og løse utfordringer sammen med andre. Den skal gi hver elev kyndighet til å ta hånd om seg selv og sine liv, og samtidig overskudd og vilje til å stå andre bi.

Les mer

Hvorfor har vi kompetansemål?

Kompetansemålene uttrykker hva elevene er forventet å mestre etter endt opplæring på ulike trinn, og kjerneelementene er mål for endt skolegang. Eller sagt på en annen måte viser kjerneelementene innholdet elever skal ha kompetanse i, og kompetansemålene kan vise i hvilken grad eleven mestrer dette. Hvordan er læreplanen bygget opp? Læreplanverket består av overordnet del, fag- og timefordelingen og læreplaner i fag. Dette er forskrifter til opplæringsloven og skal styre innholdet i opplæringen.

Hvem gjelder Fagfornyelsen for?

Overordnet del av læreplanverket gjelder alle fag og ble innført for alle trinn skoleåret 2020–21. Ta dette i betraktning, hvem har laget læreplanen? Utdanningsdirektoratet lager nye læreplaner på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. Læreplanene forteller hva elevene skal lære i det enkelte fag. Læreplanene viser formål med faget, hovedområder i faget, beskrivelse av grunnleggende ferdigheter elevene skal skaffe seg og hvilken vurderingsordning som gjelder.

Ta dette i betraktning, hva er overordnet del av læreplanen?

Den overordnede delen beskriver det grunnsynet som skal prege pedagogisk praksis i hele grunnopplæringen. Den skal også ligge til grunn for samarbeidet mellom hjem og skole. Overordnet del tydeliggjør skolens og lærebedriftens ansvar for danning og for utvikling av kompetansen til alle deltakere i grunnopplæringen. Du kan også spørre hva er forskjellen på lk06 og lk20? LK20 viderefører verdigrunnlaget og danningsbegrepet fra LK06, som representerer nasjonale tradisjoner og tenkemåter. På denne måten representerer fagfornyelsen – gjennom den nye overordnede delen – større endringer enn fornyelse og forbedring av læreplanverket.

Hvorfor kom Kunnskapsløftet?

Målet for Kunnskapsløftet er at alle elever skal tilegne seg grunnleggende ferdigheter og den kompetansen de trenger for å klare seg i livet. Alle skal få de samme mulighetene til å utvikle sine evner, uansett sosial eller etnisk bakgrunn. Folk spør også hva er nytt med den nye læreplanen? Progresjonen i opplæringen og sammennhengen mellom fag og mellom fag og ny overordnet del skal bli bedre. Læreplanene skal legge til rette for dybdelæring og tverrfaglige tema og gi tydeligere retning for skolen og lærerene sine valg av innhold i opplæringen og for vurdering av elevene sin kompetanse.

Når ble LK20 innført?

Kunnskapsløftet 2020 (forkortes LK20) er en norsk skolereform. Den omfatter hele grunnopplæringen (grunnskolen, videregående skole og voksenopplæringen) og trådte i kraft i august 2020 for alle trinn utenom 10. trinn og Vg2 som starter 2021 og Vg3 som starter 2022.

By Also

Hva er anvendelse i matematikk? :: Hva ligger i regelen om de tre enheter?
Nyttige lenker