Hjem > H > Hvilke Organer Finnes I Kroppen?

Hvilke organer finnes i kroppen?

Organer

  • hjertet.
  • blodet.
  • blodårene.
  • lungene.
  • milten.
  • nyrene.
  • tarmen.
  • leveren.

Les mer

Hva inneholder kroppen vår?

Absolutt alt i kroppen vår består av celler. En celle består av små organeller, som igjen er bygget opp av proteiner. Proteinene igjen er satt sammen av aminosyrer. Alt i kroppen vår er altså bygget opp av proteiner og aminsoryrer. Følgelig, hva er det mest av i kroppen? Hydrogenatomene er de vi har aller flest av i kroppen, men siden hvert hydrogenatom er bittelite så blir det ikke mange kilo hydrogen til sammen likevel. Oksygenatomene er større og tyngre, og oksygen er derfor det grunn- stoffet som utgjør flest kilo av kroppen din. Karbon, med symbolet C, kalles livets grunnstoff.

Hvor mange grunnstoffer består et menneske av?

stoffer som er satt sammen av en og samme type atomer) av de totalt ca 120 grunnstoffene som universet som helhet er satt sammen av. Av disse 60 grunnstoffene utgjør oksygen(O), karbon(C), hydrogen(H) og nitrogen(N) som tilsammen ca 96% av kroppsmassen til et menneske. Hvilket stoff er det mest av i verden? Mest av hydrogen og helium. Viste du at nesten alle atomene i Universet er hydrogen eller heliumatomer? Ikke mindre enn 99.9 % av atomene utgjøres av disse to grunnstoffene. Resten av grunnstoffene utgjør kun 1 promille av alle atomer.

I forhold til dette, hvor finner vi støttevev?

Fibret bindevev finner vi rundt de indre organer, i muskler, i fordøyelseskanalen, i underhuden og i leddbånd og sener. Cellene i fibret bindevev kalles fibroblaster. Grunnsubstansen til fibret bindevev består for det meste av vann og proteinfibrer. De viktigste proteinfibrene kalles kollagen og elastin. Hvilke indre organer har vi i kroppen? Man skiller mellom ytre organer og indre organer. Eksempelvis er hud, lemmer, ører, nese med mer, det vil si ytre organer, mens hjerte, blodårer, lever, nyrer og lignende er indre organer, det vil si organer som er dekket av kroppens ytre lag (huden).

Ta dette i betraktning, hva er støttevev?

Støttevev eller bindevev knytter sammen, støtter og beskytter kroppens organer. Selve cellene er omgitt av intercellulær substans og sterke proteinfibre som begge blir laget av cellene. Det finnes flere typer binde- og støttevev: beinvev, bruskvev, bindevev og fettvev. Og et annet spørsmål, hva er kroppens største indre organ? Kroppens største indre organ er tynntarmen. Helt utstrekt er den over 6 meter lang.

Angående dette, hvor er leveren i kroppen?

Leveren ligger like under ribbeina på høyre side av magen, og er et av de største organene i kroppen. En av de viktigste oppgavene til leveren er å fordøye alt du spiser og drikker, lagre næringsstoffene som kroppen trenger og fjerne stoffer som kan være skadelige.

By Sup

Hva er i en celle? :: Hvilke land er fattige i verden?
Nyttige lenker