Hjem > H > Hva Er Felles Programfag?

Hva er felles programfag?

Felles programfag

  • I yrkesfaglege utdanningsprogram er programfaga felles for alle elevar på same programområde.
  • I utdanningsprogram for idrettsfag, kunst, design og arkitektur, medium og kommunikasjon og musikk, dans og drama er visse programfag felles for alle elevar på Vg1, Vg2 og Vg3.

Les mer

I forhold til dette, er historie avsluttende i vg2?

Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål. Alle programfagene du har på drama er avsluttende på vg2. Videre er disse fellesfagene avsluttende på vg2, matematikk, geografi, samfunnskunnskap og fremmedspråk. De andre fagene som du har slik som gym, norsk og historie blir en terminkarakter. Hva er et andrespråk? Andrespråk. Språk som en person ikke har som førstespråk, men som vedkommende lærer eller har lært i et miljø der det er i allmenn bruk som dagligspråk. Andrespråk kan også betegne ethvert språk som ikke er en persons førstespråk, dvs. både andrespråk og fremmedspråk.

Kan man bytte språk på vgs?

Begynne med et nytt fremmedspråk på nivå I – med 113 timer på Vg1 og 112 på Vg2. Hvis skolen din tilbyr det, kan du i tillegg velge å ta fremmedspråk nivå II som programfag på Vg3 med 140 timer. Er engelsk et fremmedspråk på vgs? Engelsk er fortsatt et fremmedspråk for norske ungdommer, og derfor må også dette språket prioriteres. Alternativet måtte være å sidestille engelsk med norskfaget, noe som ville kreve helt andre ressurser.

Hvorfor skal man lære fremmedspråk?

Kommunikasjon på tvers av landegrenser. I vår globale verden er det behov for at vi kan komme i kontakt med mennesker med andre språk og kulturer. Verden blir stadig mindre, og vi står overfor et stort behov for samarbeid. Ved å lære et fremmedspråk vil du kunne kommunisere når du er i andre land og evt. Hvor mange år må man ha språk på videregående? Da vil du få undervisning på nivå I. Elever som IKKE har fullført fremmedspråk på ungdomsskolen har fremmedspråk i tre år på videregående skole. Du begynner på nivå I på Vg1 og Vg2 og avslutter på nivå II på Vg3. Viktig: Fordi du må ha faget i tre år, kan du bare velge to programfag i stedet for tre på Vg3.

Hvor mange timer fremmedspråk Vg2?

TrinnTimer totalt
Vg1113 timer
Vg2112 timer
Vg3140 timer
Hvordan slippe fremmedspråk? Elever med sterk dysleksi eller språkvansker, kan søke om karakterfritak for fremmedspråk i videregående skole. Fritaket gjelder ikke engelskfaget.

Tilsvarende, kan man slippe fremmedspråk på vgs?

Elever på studieforberedende utdanningsprogram kan søke om fritak fra vurdering med karakterer i fremmedspråk.

By Nellda Farrarr

Er yrkesskadeforsikring lovpålagt? :: Hva betyr 2 fremmedspråk?
Nyttige lenker