Hjem > E > Er Yrkesskadeforsikring Skattepliktig?

Er yrkesskadeforsikring skattepliktig?

Personforsikring - må man betale skatt av personforsikringer? Svar: All personforsikring utover yrkesskade etter lovens krav er skattepliktig. Det vi si at prisen for forsikringen legges på lønnen.

Les mer

Hvordan beregne yrkesskadeerstatning?

Er du 34 år eller yngre, forhøyes grunnerstatningen med 2,5 % for hvert år du er yngre enn 35 år. I tillegg vil erstatningen bli forhøyet med 35 % av grunnerstatningen. For å få full erstatning må du ha blitt 100 % ervervsmessig ufør som følge av en yrkessykdom eller yrkesskade. Hvilken forsikring er de fleste arbeidsgivere forpliktet å tegne for sine ansatte? Alle arbeidsgivere er lovpålagt å ha yrkesskadeforsikring for sine ansatte. Yrkesskadeforsikringen gjelder for alle - både heltids- og deltidsansatte. Forsikringen dekker det økonomiske tapet hvis en ansatt får en yrkesskade.

Også, hvilken forsikring er påbudt på motorkjøretøy?

Alle kjøretøy med skiltene på må ha lovpliktig ansvarsforsikring – uansett om kjøretøyet er i bruk eller ikke. Hvis du kjører på noen og mangler bilforsikring, kan du bli økonomisk ansvarlig for ulykken. Det er viktig at kjøper/ny eier har lovpålagt forsikring med en gang. Hvilke forsikringer må en bedrift ha? Du bør ha uføreforsikring, ansvarsforsikring og brann- og tyveriforsikring. Det finnes i tillegg flere forsikringer som kan være fornuftig å ha, slik som reiseforsikring og helseforsikring.

Hva er Grunnerstatning?

Grunnerstatning er begrepet man bruker om erstatning for fremtidig inntektstap ved yrkesskade. Også, hvor gjelder yrkesskadeforsikring? Yrkesskadeforsikringen gir økonomisk erstatning ved ulykke eller sykdom som oppstår i arbeid, på arbeidsstedet, i arbeidstiden. Forsikringen er lovpålagt og gjelder alle ansatte.

Du kan også spørre hva er en gruppelivsforsikring?

Hva dekker en gruppelivsforsikring? En gruppelivsforsikring gir en engangsutbetaling til ansattes etterlatte ved dødsfall, uansett årsak. Du velger selv erstatningssum og om utbetalingen skal variere med alder og familiesammensetning. Dessuten, hva består lønnskostnader av? Lønnskostnader er alle kostnader som en virksomhet har i forbindelse med ansattes arbeidsinnsats. Noen bruker også begrepet personalkostnad. Lønnskostnad inneholder både direkte lønn og indirekte lønnskostnader. Direkte lønn er lønnen som blir utbetalt til de ansatte.

Folk spør også hva koster en ansatt utover lønn?

Kostnadene knyttet til å ha ansatte vil variere avhengig av faktisk sykefravær og hvilke ytelser/betingelser som er avtalt for arbeidstakerne. En tommelfingerregel kan være at du finner de forventede totale kostnadene ved å legge til 20–30 % på brutto årslønn.

By Annabela

Hva hjelper pacemaker for? :: Er yrkesskadeforsikring lovpålagt?
Nyttige lenker