Hjem > H > Hvordan Skal Man Kildesortere?

Hvordan skal man kildesortere?

Kildesortering nytter! Matrester, kaffefiltre, teposer, fruktskall, grønnsaksrester og eggeskall er matavfall. Matavfallet sorteres i egne poser for matavfall. Husk å fjerne all emballasje først!

Les mer

Hva er avfallsreduksjon?

Avfallsreduksjon eller avfallsforebygging er å redusere mengden avfall som produseres og er det øverste nivået i avfallshierarkiet. Tilsvarende, hvordan kan man gjenbruke tekstiler? Sorteres som Tekstiler, klær og sko i

  1. Ødelagte tekstiler leveres til en tøyinnsamlingsboks eller nærmeste gjenvinningsstasjon. Skill gjerne i ulike poser, og merk posen med ødelagte tekstiler.
  2. Det er ressurskrevende og miljøbelastende å produsere tekstiler.

Angående dette, hvor mye forurenser klesindustrien?

Klesindustrien står for rundt 10 prosent av verdens samlede CO₂-utslipp. Det er mer enn fly og skipsfart til sammen. Hvert år forbruker klesindustrien 93 milliarder kubikkmeter vann. Det tilsvarer vannforbruket til 5 millioner mennesker. Tilsvarende, hvorfor ikke kjøpe nye klær? Å lage de nye klærne våre krever et enormt forbruk av vann, energi, kjemikalier og beslaglegger store landområder som kunne blitt brukt til matproduksjon. Konvensjonell bomullsdyrking forbruker globalt omtrent 16,5 prosent av alle sprøytemidler. Moteindustrien alene produserer 20 prosent av verdens avfallsvann.

Hvordan fungerer forbrenningsanlegg?

Temperaturen i ovnskammeret kontrolleres for å unngå fordamping av tungmetaller og andre skadelige stoffer. Fra ovnen går den varme røykgassen inn i kjelen. Videre kjøles røykgassen ned og det produseres damp som benyttes til å produsere strøm og varme. Røykgassen blir filtrert før den slippes ut av pipa. Hva skjer med søppelet vi kaster? Dette skjer med avfallet: Avfallet går til energigjenvinning og forbrennes på ulike anlegg. Noe av avfallet sendes til Energigjenvinningsetaten i Oslo. Varmen som frigis ved forbrenning brukes til å produsere energi og fjernvarme.

Så, hvor mye av det glasset vi kaster hvert år blir gjenvunnet?

– Det er greit å fjerne matrester, siden det tross alt står noen manuelt og sorterer, påpeker Solberg. Mørke glassflasker består av 80% gjenvunnet materiale. Også en manuell innsats må til når grovsorteringen av glass og metall begynner. Mørke glassflasker består av 80% gjenvunnet materiale. Hva er forskjellen på design og redesign? Å designe er en skapelsesprosess. Når du redesigner, betyr det at du skaper med utgangspunkt i noe som finnes fra før.

Følgelig, hvorfor er klesproduksjon et miljøproblem?

De fleste vet at bomull krever mengder av vann og kjemikalier for å bli til klær. Vi vet også at polyester er plast og lages av olje og at sauer produserer metangass så vel som ull. Men de færreste av oss tenker over at ulike klesfibre har ulik miljøpåvirkning også når vi bruker dem.

By Daniella Gabaldon

Hva er termostat på bil? :: Hva er forskjellen på gjenbruk og gjenvinning?
Nyttige lenker